ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

27 τρόποι για να ξεπεράσετε την έλλειψη φιλοδοξίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(259 ψήφοι)
27 τρόποι για να ξεπεράσετε την έλλειψη φιλοδοξίας

27 τρόποι που θα σας κάνουν να ξεπεράσετε την έλλειψη φιλοδοξίας σας.

Τί είναι φιλοδοξία;

Η φιλοδοξία είναι η εσωτερική δύναμη που μας οδηγεί στη σκληρή δουλειά και στο να ξεπεράσουμε εμπόδια ώστε να πετύχουμε τους σκοπούς και τους στόχους μας. Η διαδικασία είναι απλή στην θεωρία: Αν έχετε φιλοδοξίες, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να στοχεύσετε σε αυτό που θέλετε να κάνετε και ακολουθείτε τα απαραίτητα βήματα για να το αποκτήσετε. Τι γίνεται αν δεν υπάρχει φιλοδοξία; Οι επιτυχίες σπάνια έρχονται χωρίς πρόθεση, σκοπό και προσπάθεια. Χωρίς φιλοδοξίες, ίσως να μην έχετε τίποτα που αξίζει να έχετε. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε τις φιλοδοξίες σας και να τις πετύχετε.

Δεν πρέπει να πιστέψετε ποτέ ότι είναι ένα άπιαστο όνειρο. Παρακάτω είναι 27 τρόποι που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν ώστε να πετύχετε τις φιλοδοξίες σας και να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι!

1. Βρείτε έναν ήρωα ένα πρότυπο.

Ψάξτε για κάποιον που θαυμάσετε. Ένας ήρωας μπορεί να σας εμπνεύσει να θέσετε μεγαλεπίβολα σχέδια και να πετύχετε περισσότερα. Ένας τρόπος είναι να μάθετε για τις ζωές διάσημων ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν. Βρείτε αυτές τις ιστορίες στην ενότητα βιογραφίας της τοπικής βιβλιοθήκης σας, σε ιστοσελίδες βιογραφικών στο διαδίκτυο ή σε ταινίες. Μάθετε για τα εκπληκτικά πράγματα που έκαναν και πώς συνέχιζαν να κατευθύνονται προς τους στόχους τους παρά τις δυσκολίες και τις αμφιβολίες που τυχόν είχαν. Είμαι σίγουρη ότι οι ιστορίες αυτών των ανθρώπων θα σας εμπνεύσουν.

2. Κάντε λίστα αυτών που ονειρεύεστε.

Παρόλο που δεν έχετε κάποια φιλοδοξία, ίσως να σκεφτείτε κάποια πράγματα που θα ήταν ωραίο να έχετε ή να κάνετε. Πάρτε ένα μεγάλο πίνακα και γράψτε, κάντε μια λίστα απ΄ αυτά. Μπορεί να μην είστε σε θέση να σκεφτείτε πολλά στοιχεία στην αρχή. Αυτό είναι αποδεκτό. Κρεμάστε τον πίνακα σε έναν τοίχο και προσθέστε κι άλλα πράγματα που θα θέλατε να πετύχετε όποτε μπορείτε.

3. Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή σας με άσκηση και σωστή διατροφή.Τρόποι να είμαστε φιλόδοξοι

Η θετική αυτοεκτίμηση είναι ένα σημαντικό συστατικό της φιλοδοξίας. Εάν δεν πιστεύετε ότι αξίζετε το καλύτερο, είναι πιθανό να σαμποτάρετε τον εαυτό σας ή ακόμη και να μην προσπαθήσετε να κάνετε καλύτερα πράγματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αυτοεκτίμηση έχει μεγάλη σημασία. Ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να οικοδομήσουμε την αυτοεκτίμησή μας είναι να ασκούμαστε και παράλληλα να τρεφόμαστε σωστά. Έτσι σηκωθείτε από τον καναπέ, βγείτε έξω και κινήστε το σώμα σας όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα.

4. Δοκιμάστε την "καλή ζωή".

Ίσως απλά δεν ξέρετε τι χάνετε από το να μην πιέζετε τον εαυτό σας. Αν δεν αισθάνεστε κίνητρα να κάνετε μια σημαντική αλλαγή ζωής, προσπαθήστε να κάνετε μια σύντομη απόδραση στην "καλή ζωή". Εξοικονομήστε μερικά χρήματα για να δειπνήσετε σε ένα πολυτελές εστιατόριο, να επισκεφτείτε ένα κομψό σπα ή να παρακολουθήσετε μια πολιτιστική εκδήλωση, όπως μια συμφωνική ορχήστρα, ένα καλό θέατρο ή ακόμη και όπερα. Ενώ βιώνετε αυτή τη απόδραση στην "καλή ζωή", θυμηθείτε ότι αυτό θα μπορούσε να το συμπεριλαμβάνετε όλο και πιο συχνά στην ζωή σας. Σκεφτείτε πόσο καλά θα σας έκανε να αισθανθείτε αν γινόταν αυτό συχνότερα.

5. Βρείτε κοινωνική υποστήριξη.

Είναι δύσκολο να ενδιαφέρεσαι για την επιτυχία όταν όλοι οι φίλοι σου είναι τεμπέληδες ή δεν έχουν κάτι να τους εμπνέει. Πρέπει να βρείτε κοινωνική υποστήριξη από φιλόδοξους ανθρώπους. Σκεφτείτε ποιοι θα μπορούσαν να ήταν και που μπορεί να βρίσκονται στην κοινότητά σας. Ψάξτε σε προγράμματα εκπαίδευσης, τους συλλόγους, την εκκλησία, το πολιτιστικό κέντρο του δήμου σας ή το γυμναστήριο. Γνωρίστε τους ανθρώπους που αγωνίζονται και καταφέρνουν να οικοδομήσουν μια καλύτερη ζωή και, ει δυνατόν, κάντε τους φίλους σας. Μέσα από τέτοιες σχέσεις είμαι σίγουρη ότι θα εμπνευστείτε και θα καταφέρετε να κάνετε και εσείς μια καλύτερη ζωή.

6. Δώστε περισσότερη σκέψη στο θέμα.

Σκεφτήκατε ποιες είναι οι συνθήκες που σας κρατούν πίσω και δεν έχετε φιλοδοξίες; Ξανασκεφτείτε το. Είναι η ίδια η νοοτροπία σας που σας κρατά πίσω και σας εμποδίζει να στοχεύσετε στο καλύτερο; Εξετάστε τις σκέψεις σας και εξετάστε εάν βασίζονται σε μια στάση αφθονίας ή έλλειψης. Αν βρεθείτε να σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να έχετε ή να κάνετε καλύτερα ή ότι δεν υπάρχει αρκετό διαθέσιμο σε σας, αντικαταστήστε αυτές τις σκέψεις με σκέψεις ότι υπάρχουν πολλά για να κατακτήσετε, αξίζετε ένα κομμάτι από αυτό, και ότι μπορείτε να το έχετε. Μην το βάζετε κάτω σκεφτείτε που θα βρίσκεστε αν είστε φιλόδοξοι και ξεπεράστε τον εαυτό σας.

8. Στρέψτε την ζήλια στο σε κίνητρο.

Ζηλεύετε αυτά που έχουν ή κάνουν οι άλλοι; Αντί να αφήσετε την ζήλια να σας γεμίσει με αισθήματα πικρίας και λύπης, μετασχηματίστε αυτά τα συναισθήματα σε μια επιθυμία να κατακτήσετε ή να κάνετε αυτά για εσάς, μόνοι σας. Μην σφετερίζεστε τον εαυτό σας γιατί δεν τα καταφέρατε τόσο καλά όσο άλλοι στη ζωή. Μην σκεφτείτε πως οι άλλοι δεν αξίζουν αυτό που έχουν. Αντ' αυτού, δώστε τους συγχαρητήρια και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα τα καταφέρετε καλύτερα από αυτούς.

9. Βρείτε τα κρυμμένα σας ταλέντα.

Εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο για εσάς στην ζωή, είναι εύκολο να αφήσετε τον εαυτό σας να "ξεθωριάζει" στο περιβάλλον της ζωής. Αυτό που μπορεί να χρειαστείτε είναι μια νέα προοπτική για το τι σας κάνει ευτυχισμένους και για το ποιος είστε. Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες. Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι. Βρείτε εκείνα τα ταλέντα που σας ξεχωρίζουν και βασιστείτε σε αυτά για να βγείτε κερδισμένοι.

10. Ψάξτε για κάποια ανάγκη που έχετε.

Ίσως να είστε κάποιος που λέει, "Δεν έχω καμία φιλοδοξία, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτά που έχω." Αν ναι, αυτό το συναίσθημα είναι ένα θαυμάσιο πράγμα! Παρόλα αυτά, μπορείτε να πετύχετε σημαντικά πράγματα για άλλους που μπορεί να είναι λιγότερο τυχεροί από εσάς. Ψάξτε για κάποιον με μια ανάγκη που μπορείτε να τον βοηθήσετε να τα καταφέρει. Στη συνέχεια, αξιοποιήστε τα συναισθήματά σας για να αναπτύξετε κάποιο κίνητρο ώστε να πραγματοποιήσετε κάτι καλύτερο για τον εαυτό σας.

11. Βρείτε τη δική σας σημασία της φιλοδοξίας.Κερδίστε φιλοδοξία για τον εαυτό σας

Τι σημαίνει επιτυχία σε σας, ούτως ή άλλως; Όταν απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, μπορείτε να απευθύνετε στον εαυτό σας το ερώτημα πως μπορείτε να πετύχετε κάτι σημαντικό. Σκεφτείτε τι έχει σημασία για εσάς. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που εκτιμάτε περισσότερο στους άλλους. Σκεφτείτε τι θα σήμαινε να κάνετε κάτι για να κάνετε τον κόσμο γενικά αλλά και τους γύρω σας καλύτερους. Όταν εντοπίσετε τι έχει νόημα για εσάς, η φιλοδοξία σας για να το πετύχετε φυσικά αυξάνεται.

12. Θυμηθείτε στιγμές θριάμβου.

Πάτε πίσω στον χρόνο και σκεφτείτε που πετύχατε κάτι που χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και επιμονή. Ξαναθυμηθείτε τη στιγμή του θριάμβου σας. Θυμηθείτε όλα τα συναισθήματα, τις εικόνες και τους ήχους που βιώσατε εκείνη την περίοδο. Νιώστε τη ζεστή λάμψη της προσωπικής ευχαρίστησης που νιώσατε τότε. Θυμηθείτε αυτή την εικόνα όταν αισθάνεστε ότι δεν έχετε καμία φιλοδοξία να επιτύχετε τίποτα. Αυτό θα σας κάνει να βάλετε νέους στόχους και να τους πετύχετε, γιατί μπορείτε

13. Βρείτε έναν μέντορα.

Ένας μέντορας είναι ένα μοντέλο με προοπτική εμπιστευτικότητας. Αν έχετε ήδη αρχίσει να καταλαβαίνετε τι σας ενδιαφέρει και τι είναι πιο σημαντικό για σας, βρείτε έναν μέντορα που έχει ήδη περπατήσει σε αυτό το μονοπάτι. Συναντηθείτε συχνά μαζί τους για να του δώσετε να καταλάβει αυτό που θέλετε και τι κάνετε για να το πετύχετε. Ακούστε προσεκτικά τις συμβουλές του και διαμορφώστε ένα πρακτικό σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα προς την επιτυχία. Η γνώμη κάποιου που θαυμάζετε σίγουρα θα σας δώσει φτερά.

14. Ξεπεράστε την αρνητικότητα.

Η αρνητικότητα προέρχεται συνήθως από τις λέξεις ή τη στάση των άλλων προς εσάς. Ίσως οι γονείς σας ή οι φίλοι σας να σας χαρακτήρισαν άχρηστους, ανόητους ή τεμπέληδες. Αυτά τα λόγια έχουν κολλήσει στο μυαλό σας όλα αυτά τα χρόνια, και σε κάποιο σημείο, αρχίζετε να τα λέτε στον εαυτό σας. Όταν μια αρνητική σκέψη για τον εαυτό σας έρχεται, αντικαταστήστε την με μια θετική επιβεβαίωση. Σταματήστε να λέτε, "Δεν είμαι αρκετά καλός" και αντικαταστήστε τη σκέψη με "Είμαι τουλάχιστον τόσο καλός όσο άλλοι άνθρωποι που έχουν ήδη πετύχει στη ζωή."

15. Δείτε την επιτυχία ως διαδικασία.

Η επιτυχία σπανίως συμβαίνει σε μια στιγμή. Η επίτευξη φιλοδοξίας και η παρακολούθηση της επιτυχίας είναι μια διαδικασία. Μην σκεφτείτε την επιτυχία ως κάτι που το κάνετε και δεν γυρίζετε ποτέ πίσω σ' αυτό. Αντ 'αυτού, να προσεγγίσετε τη φιλοδοξία και την επιτυχία ως μια συνεχιζόμενη διαδικασία και μια πρακτική που θα συνεχίσετε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Η επιτυχία θα πρέπει απλά να σας δώσει το κίνητρο για να πάτε παραπέρα συνεχίζοντας τον αγώνα.

16. Κάντε μια λίστα υποχρεώσεων

Η φιλοδοξία είναι η προσπάθεια να πετύχεις. Ωστόσο, μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν έχετε φιλοδοξία για να σας οδηγήσει προς τα εμπρός. Δεν χρειάζεται να καθίσετε σε αδράνεια και να περιμένετε να σας έρθει το συναίσθημα της φιλοδοξίας. Μπορείτε να στρώσετε τον δρόμο για να φτάσει η φιλοδοξία σε σας κάνοντας μια λίστα πραγμάτων που θα πρέπει να κάνετε για να πετύχετε. Κρατήστε τη λίστα αυτή εύχρηστη και προσθέστε σε αυτή όταν σκεφτείτε περισσότερα πράγματα. Στη συνέχεια, διαβάστε καθημερινά στην λίστα αυτή ένα στοιχείο κάθε φορά και ακολουθήστε τις δικές σας οδηγίες που σχεδιάσατε για δράση. Βάζοντας στόχους χαράζουμε τον δρόμο προς την επιτυχία και δεν παρεκκλίνουμε απ' τους στόχους μας.

17. Οπτικοποιήστε κάποια στιγμή επιτυχίας σας.

Η δημιουργική απεικόνιση είναι ένας τρόπος να προχωρήσετε προς αυτό που θέλετε, φαντασθείτε την επιτυχία σας με έντονες λεπτομέρειες. Απλά καθίστε σε μια άνετη θέση, χαλαρώστε τους μυς σας, αναπνεύστε βαθιά και χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε μια εικόνα για το ποια θα ήταν μια συγκεκριμένη στιγμή επιτυχίας για εσάς. Χρησιμοποιήστε δημιουργική απεικόνιση κάθε μέρα για μέγιστο αποτέλεσμα. Πολλοί από εμάς χρειάζονται να φανταστούν με λεπτομέρειες κάτι για να το πετύχουν.

18. Βρείτε το πάθος σας και χτίστε σε αυτό.

Μπορεί να μην έχετε φιλοδοξία, αλλά ίσως να είστε ενθουσιασμένοι για κάτι εδώ και καιρό. Βρείτε αυτό για το οποίο είστε παθιασμένοι. Παρατηρήστε τι κάνετε όταν αισθάνεστε τον ενθουσιασμό και την επιθυμία. Στη συνέχεια, κάνετε αυτό το πράγμα πιο συχνά. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και δημιουργήστε μια θέση για αυτό στη ζωή σας. Θα είναι ίσως το πρώτο βήμα για να μπείτε στον δρόμο της φιλοδοξίας.

19. Ψάξτε για κίνητρα καθημερινά.

Χρειάζεστε κίνητρο εάν θέλετε να ξεπεράσετε την έλλειψη φιλοδοξίας σας. Μπορείτε να βρείτε κίνητρα με διάφορους τρόπους και από πολλές διαφορετικές πηγές. Όταν βρίσκεστε στο internet και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητήστε προφίλ που θα σας δώσουν κίνητρα. Διαβάστε τις παρακινήσεις από αθλητές, συγγραφείς, ψυχολόγους κ.α. Συνεχίστε να αναζητάτε κίνητρα κάθε μέρα. Σε αυτό φυσικά μπορεί να σας βοηθήσουν φίλοι, γνωστοί αλλά και η οικογένεια σας.

20. Βγείτε έξω από την άνεσή σας.

Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε φιλοδοξία, ίσως είναι επειδή έχετε αφήσει τον εαυτό σας να γίνει εφησυχασμένος και πολύ άνετος. Όταν πιέζετε τον εαυτό σας για να βγείτε έξω από την άνετη καθημερινότητά σας, μπορείτε απλά να βρείτε κάτι που αξίζει να ενθουσιαστείτε. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι μνημειώδες. Απλά δοκιμάστε κάτι απλό που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν. Αξίζει μια μικρή ταλαιπωρία αν σας βοηθήσει να κερδίσετε κίνητρα για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Ο καναπές, η τηλεόραση και ο υπολογιστής δεν μας βοηθάν απλά μας γεμίζουν αναβολές και μας κάνουν να νιώθουμε άνετα χωρίς να δημιουργούμε κάτι.

21. Σκεφτείτε τη διά βίου μάθηση.Φιλόδοξα άτομα γίνονται πιο ευτυχισμένα

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι η μάθηση είναι κάτι που το κάνεις μια φορά και τελειώνεις με αυτό. Αν έχετε την εντύπωση ότι η εκπαίδευση είναι κάτι που το κάνεις και έρχεται εις πέρας, μπορεί να χάσετε τη φιλοδοξία σας όταν ολοκληρώσετε την εκπαίδευση που νομίζετε ότι χρειάζεστε. Ωστόσο, αν συνεχίσετε στη ζωή σας να μαθαίνετε κάθε μέρα και κάτι παραπάνω, οι νέες πληροφορίες και η διορατικότητα που κερδίζετε μπορούν να σας ωθήσουν να αναζητήσετε περισσότερα. Δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ όρια στη μάθησή μας.

22. Βηματίστε προς την φιλοδοξία.

Μερικές φορές, το αίσθημα φιλοδοξίας απλά δεν θα έρθει από μόνο του, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δοκιμάζετε. Δεν είναι λόγος όμως να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Αντ' αυτού, κάντε ένα βήμα προς τους στόχους σας κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να το νιώθετε ότι έχετε κάνει πρόοδο άμεσα. Απλά πρέπει να το κάνετε και να συνεχίσετε να το κάνετε. Τελικά, είναι πιθανό να προκύψουν φιλοδοξίες. Ο δρόμος για κάποιους δεν είναι μικρός αλλά μακρύς δεν θα πρέπει όμως να σταματάνε στην αρχή του.

23. Πιστέψτε στην ευημερία.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να σκέφτονται ότι η ευημερία είναι μια φάρσα. Μπορούν να φανταστούν ότι όσοι ευημερούν είναι στην πραγματικότητα δυστυχισμένοι. Ενώ αυτό μπορεί να είναι αλήθεια σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι παράλληλα και επιτυχημένοι και ευτυχείς. Όταν πιστεύετε ότι η ευημερία είναι πραγματική και ότι μπορεί να συμβεί και σε εσάς, η φιλοδοξία σας αυξάνεται αυτόματα.

24. Ξεχάστε το κόστος της φιλοδοξίας.

Ίσως να κρατάτε τον εαυτό σας πίσω από την επιδίωξη των ονείρων σας επειδή αισθάνεστε ότι το κόστος των φιλοδοξιών είναι πάρα πολύ μεγάλο. Μπορείτε να φανταστείτε ότι θα χάσετε τους φίλους, τις σχέσεις και τις απλές απολαύσεις στη ζωή όταν εστιάσετε στις προσδοκίες σας. Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σημαντικό κόστος φιλοδοξίας, εκτός και αν χάσετε το τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Η φιλοδοξία μπορεί να είναι ένα μέρος μιας πολύ χαρούμενης, εκπληκτικής ζωής. Στο τέλος η επιτυχία σου αφήνει την πιο γλυκιά αίσθηση.

25. Αντιμετωπίστε την αναβλητικότητά σας.

Ίσως η έλλειψη φιλοδοξίας σας προέρχεται από την αίσθηση ότι υπάρχει πάντα μια άλλη μέρα για να κάνετε αυτό που θέλετε. Μπορεί να αισθάνεστε μη κινητοποιημένοι, επειδή αναβάλλετε την εκπλήρωση για μια άλλη στιγμή στο μέλλον που οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες και η ευκαιρία θα πέσει μόνη της στην αγκαλιά σας. Εάν σκέφτεστε έτσι τότε συλλογιστείτε ότι κανείς δεν έχει εγγύηση για μια μακρά, υγιή ζωή. Μπορεί να ζήσετε 100 ή να έχετε μόνο σήμερα. Απλά αντιμετωπίστε το γεγονός ότι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος για αρκετό καιρό για να κερδίσετε αυτή τη διορατικότητα.

26. Βελτιώστε τη φυσική σας υγεία.

Η ύπαρξη σωματικής υγείας μπορεί να αυξήσει τα θετικά συναισθήματά σας, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας για να πάρετε αυτό που θέλετε. Έχετε επίσης περισσότερους φυσικούς πόρους για να κάνετε τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς. Αυτός είναι ένας άλλος καλός λόγος άσκησης. Επίσης, η υγιεινή διατροφή βοηθάει πολύ, πρέπει να είστε ενυδατωμένοι και να φροντίζετε τυχόν προβλήματα υγείας μόλις εμφανιστούν.

27. Αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Η έλλειψη φιλοδοξίας ίσως να μην είναι το βασικό σας πρόβλημα. Η έλλειψη κινήτρων μπορεί να είναι αποτέλεσμα σοβαρής κατάθλιψης. Ψάξτε για συμπτώματα κατάθλιψης όπως:

Αίσθημα ενοχής, αίσθημα ότι δεν αξίζω ή αισθήματα απελπισίας.Έλλειψη φιλοδοξίας μπορεί να φέρει κατάθλιψη

Συγκέντρωση προβλημάτων.

Κούραση.

Απαισιοδοξία.

Αϋπνία ή απ' την άλλη μεριά υπερβολικός ύπνος.

Τρώτε είτε πάρα πολύ είτε πολύ λίγο.

Υπερβολική ανησυχία.

Έχετε γίνει ευερέθιστοι.

Απώλεια ενδιαφέροντος για πράγματα που κάποτε απολαμβάνατε.

Μυστηριώδεις πόνους και ενοχλήσεις.

Συναισθήματα θλίψης ή κενότητας.

Αυτοκτονικές σκέψεις.

Αν έχετε παρατηρήσει κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα ίσως πάσχετε από κατάθλιψη. Αν νομίζετε ότι έχετε κατάθλιψη, αναζητήστε αμέσως βοήθεια. Ένας ψυχίατρος μπορεί να προτείνει ένα φάρμακο για να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Ένας ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να εξετάσετε και να προσαρμόσετε το στυλ σκέψης σας για να αποκτήσετε μια πιο ελπιδοφόρα προοπτική για τη ζωή. Και οι δύο ειδικοί θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την αρνητική αυτοδιάθεση και να την αντικαταστήσετε με θετικές επιβεβαιώσεις.

Μπορείτε να μιλήσετε με κάποιο σύμβουλο ψυχικής υγείας για να πάρετε βοήθεια σε καταθλιπτικές σκέψεις και συναισθήματα. Προσιτή και ιδιωτική online θεραπεία συμβαίνει όποια στιγμή θέλετε ανάλογα με το πρόγραμμά σας. Μόλις ασχοληθείτε με την κατάθλιψή σας, ο θεραπευτής σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας για έναν καλύτερο τρόπο προσέγγισης της ζωής. Η φιλοδοξία θα αυξηθεί, και έστι θα μπορέσετε να κινηθείτε με σιγουριά προς ένα καλύτερο μέλλον και για εσάς και τους γύρω σας!

 

Συγγραφέας Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής / Life Coaching  WellnessΣυγγραφέας: Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος & Life Coach

Η Ευγενία Κυρέζη είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής & προσωπικός σύμβουλος (Life Coach). To 1994 πήρε το Bachelor of Professional Studies in Human Services από το Audrey Cohen College του Metropolitan College of New York και το 1997 το Master of Arts in Clinical Psychology από το Long Island University. Παράλληλα με τις σπουδές της, δούλευε στον τομέα της ψυχικής υγείας σε κλινικές, κέντρα αποτοξίνωσης και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Εργάσθηκε ως διευθύντρια τμήματος ψυχολογίας σε Ελληνικό και Αμερικάνικο κολέγιο και από το 2000 ως ψυχοθεραπεύτρια & life coach στην Θεσσαλονίκη στο γραφείο της. Ενημερώνεται και εκπαιδεύεται στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και του life coaching. Προσφέρει συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και life coaching στο γραφείο της αλλά και συνεδρίες διαδικτυακά μέσω skype, viber, messenger κ.α.

Δείτε περισσότερα άρθρα από την Ευγενία

27 τρόποι για να ξεπεράσετε την έλλειψη φιλοδοξίας
Avg.:99.6% Max: 100%
259 votes, 99.6% avg. rating 100%


Αξιολόγηση :
(259 ψήφοι)
ΕΠΑΝΩ