ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Η αξία της αυτοπεποίθησης και πως αν έχεις αυτοπεποίθηση μπορείς να αλλάξεις τα πάντα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(226 ψήφοι)
Η αξία της αυτοπεποίθησης και πως αν έχεις αυτοπεποίθηση μπορείς να αλλάξεις τα πάντα

Πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση στον άνθρωπο;

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια ιστορία που άκουσα πρόσφατα και μου έκανε εντύπωση. Έχει να κάνει με το πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση στον άνθρωπο και πως μπορεί έχοντας αυτοπεποίθηση κάποιος να αλλάξει τα πάντα. Η συγκεκριμένη ιστορία απ' ότι μου έχουν πει είναι πραγματικό γεγονός και έγινε εδώ στην Ελλάδα της κρίσης. Αφορά έναν επιχειρηματία που παρ' όλο που βρισκόταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση κατάφερε να ανακάμψει μόνο και μόνο επειδή πίστεψε σε ένα ψέμα.

Σας την παραθέτω παρακάτω όπως ακριβώς όπως μου την είπαν σε μένα....

Πως ένα ψέμα γέμισε αυτοπεποίθηση κάποιον και κατάφερε να αλλάξει την ζωή του.

Πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα ένας επιχειρηματίας ήταν πνιγμένος στα χρέη και δεν μπορούσε να βρει κάποια διέξοδο από αυτή την άσχημη οικονομική κατάσταση. Είχε οφειλές στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και οι πιστωτές και οι προμηθευτές ζητούσαν τα χρήματα που του είχαν δανείσει καθημερινά. Αφού για αρκετό καιρό βρήκε κάθε είδους δικαιολογία, το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε απόγνωση. Μην μπορώντας να κάνει κάτι για όλη αυτή την κατάσταση μια μέρα βγήκε μια βόλτα στο πάρκο πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορούσε να ξεχαστεί από τις δυσάρεστες σκέψεις του που στροβιλίζονταν συνεχώς στο μυαλό του. Ο επιχειρηματίας προσπαθούσε να βρει κάποιον τρόπο ώστε να σώσει την επιχείρησή του από την χρεοκοπία. Εκεί λοιπόν που ήταν βυθισμένος στις σκέψεις του, ξαφνικά ένας ηλικιωμένος άντρας εμφανίστηκε μπροστά του.
- “Βλέπω, ότι κάτι σε απασχολεί και σε βλέπω στενοχωρημένο. Θέλεις να μου πεις τι σε βασανίζει;" του είπε ο ηλικιωμένος κύριος.
- "Μπορείς να με αφήσεις με τα προβλήματά μου;" απάντησε ο επιχειρηματίας.
Ο ηλικιωμένος αφού επέμενε έκανε τον επιχειρηματία να του εκμυστηρευθεί για το οικονομικό πρόβλημα που είχε. Του είπε μάλιστα πως μόλις είχε γυρίσει από την τράπεζα όπου του είχαν δώσει αρνητική απάντηση για ένα δάνειο που πίστευε ότι θα λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.
- "Θα σου δανείσω εγώ τα χρήματα!" είπε ο ηλικιωμένος και έβγαλε ένα καρνέ επιταγών του και του έγραψε μια επιταγή για 500 χιλιάδες ευρώ. Του είπε: "Θα σε περιμένω στο ίδιο σημείο σε ένα χρόνο για να μου επιστρέψεις τα χρήματα".
Ο επιχειρηματίας πήρε την επιταγή και πριν καλά καλά προλάβει να πει ένα ευχαριστώ ο ηλικιωμένος είχε εξαφανιστεί... Κοίταξε την επιταγή και το όνομα που είχε πάνω ήταν John Pappas.

Αυτό που αμέσως σκέφθηκε ήταν ότι μπορούσε άμεσα να λύσει όλα του τα προβλήματα. Αλλά προτίμησε να βάλει την επιταγή σε ασφαλές μέρος μια που έτσι θα του έδινε δύναμη να βρει τρόπο να σώσει την επιχείρησή του. Θα του έδινε σθένος και αισιοδοξία για να μπορέσει να ανακάμψει. Και μόνο που ήξερε ότι είχε τα χρήματα του έφυγε όλο το άγχος που είχε για πολύ καιρό.

Έτσι με άλλο αέρα, ξεκίνησε να κλείνει καλύτερες συμφωνίες και κατάφερε όχι μόνο να επιμηκύνει τους όρους των πληρωμών του αλλά να πάρει και νέο δάνειο. Αυτό άλλαξε την δυναμική του ίδιου αλλά και της επιχείρησής του και κάνοντας καλύτερες συμφωνίες και πωλήσεις μέσα σε λίγους μήνες μπόρεσε να ξεπληρώσει τα χρέη του και να κερδίσει και κάποια χρήματα παραπάνω. 

Ο χρόνος πέρασε και ποτέ δεν ξέχασε τον ηλικιωμένο που με την επιταγή που του έδωσε του είχε αναπτερώσει το ηθικό και τον βοήθησε να ανακάμψει οικονομικά. Γύρισε στο πάρκο με την επιταγή και την καθορισμένη ώρα ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε. Όταν τον είδε ο επιχειρηματίας πήγε να τον πλησιάσει για να τον ευχαριστήσει και να του δώσει την επιταγή πίσω. Ξαφνικά μια κυρία με ρούχα νοσοκόμας πήγε τρέχοντας και έπιασε τον ηλικιωμένο. “Ευτυχώς, σε έπιασα...”, είπε η νοσοκόμα, “Ελπίζω κύριε να μην σας ενόχλησε. Τον έχω πιάσει πολλές φορές να φεύγει από το σπίτι και λέει στον κόσμο ότι είναι ο John Pappas....”
Ο επιχειρηματίας στάθηκε εκεί πολύ σοκαρισμένος μόλις κατάλαβε πως η επιταγή ήταν ψεύτικη και ο John Pappas κάποιος που χρειαζόταν ψυχική φροντίδα.

Από την ημέρα που ο ηλικιωμένος του έδωσε την επιταγή, δούλευε ασταμάτητα, έκανε συμφωνίες, πούλαγε και αγόραζε, πιστεύοντας, ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επιταγή, που του έδωσε ο ηλικιωμένος, για να σώσει την επιχείρησή του. Εκεί ήταν που συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν τα χρήματα της επιταγής που τον έσωσαν... Ήταν η διάθεση, η εμπιστοσύνη στον εαυτό του και η αυτοπεποίθηση που του έδωσε το γεγονός ότι μπόρεσε και έδιωξε το άγχος του. Όλα αυτά του έδωσαν την δύναμη να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη της επιχείρησής του!

Πως μπορούμε πραγματικά να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;

Βέβαια η ιστορία μπορεί και να μην είναι 100% αληθινή και να είναι και λίγο παραποιημένη αλλά με αυτό τον τρόπο μας βοηθάει να δούμε πιο εύκολα πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση στον άνθρωπο και πως μπορεί έχοντας αυτοπεποίθηση κάποιος να αλλάξει τα πάντα. Να θυμάστε ότι για να πετύχουμε όχι μόνο στη επιχείρησή μας αλλά και στην ζωή γενικότερα...
1. Δεν χρειάζεται άγχος - Όταν απομακρύνεσαι από το πρόβλημα και είσαι ήρεμος μπορείς εύκολα να βρεις λύσεις στο πρόβλημα που σε βασανίζει.
2. Χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Χρειάζεσαι να έχεις δίπλα σου άτομα που πρώτα θα σε ακούνε χωρίς να σε κριτικάρουν, θα σε αφήνουν να ηρεμήσεις, θα σου δίνουν αξία και θα σου δείχνουν εμπιστοσύνη όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις τότε μπορείς να κερδίσεις την αυτοπεποίθησή σου πίσω.
3. Δεν χρειάζεται να χάνουμε το κουράγιο μας - Όταν είμαστε ήρεμοι ξαναβρίσκουμε το κουράγιο μας όταν όμως έχουμε για κάτι εμμονή τότε χάνουμε την πραγματικότητα, την καθαρή και ρεαλιστική εικόνα και το πρόβλημα γίνεται δυσκολότερο.
4. Χρειάζεται εμπιστοσύνη στον εαυτό μας - Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ξαναβρούμε τον τρόπο να είμαστε ήρεμοι αρκετά και έτσι να καταλάβουμε πως είμαστε ικανοί να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα βρούμε στην ζωή.
5. Χρειάζεται να έχουμε γύρω μας σημαντικά άτομα - Όταν έχουμε γύρω μας άτομα που μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Αυτά τα άτομα δεν φτάνει απλά να θέλουν να μας βοηθήσουν. Θα πρέπει να είναι θετικά και ήρεμα άτομα που θα μπορέσουν να μας προσφέρουν τον εαυτό τους σαν ακροατή με την πλήρη προσοχή τους σε μας. Αν τώρα άτομα από τον κύκλο μας είναι θετικά δίνουν και σε μας ακριβώς τα ίδια πράγματα - ηρεμία, γαλήνη, θετικότητα και θέληση να προχωράμε μπροστά και να βελτιώνουμε τον εαυτό μας.

Δεν είναι πολλά αυτά που χρειαζόμαστε και πρέπει να προσέξουμε για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, αλλά έχοντας αυτοπεποίθηση μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε πολλά ακόμη και την ίδια μας την ζωή προς το καλύτερο!

 

Συγγραφέας Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής / Life Coaching  WellnessΣυγγραφέας: Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος & Life Coach

Η Ευγενία Κυρέζη είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής & προσωπικός σύμβουλος (Life Coach). To 1994 πήρε το Bachelor of Professional Studies in Human Services από το Audrey Cohen College του Metropolitan College of New York και το 1997 το Master of Arts in Clinical Psychology από το Long Island University. Παράλληλα με τις σπουδές της, δούλευε στον τομέα της ψυχικής υγείας σε κλινικές, κέντρα αποτοξίνωσης και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Εργάσθηκε ως διευθύντρια τμήματος ψυχολογίας σε Ελληνικό και Αμερικάνικο κολέγιο και από το 2000 ως ψυχοθεραπεύτρια & life coach στην Θεσσαλονίκη στο γραφείο της. Ενημερώνεται και εκπαιδεύεται στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και του life coaching. Προσφέρει συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και life coaching στο γραφείο της αλλά και συνεδρίες διαδικτυακά μέσω skype, viber, messenger κ.α.

Δείτε περισσότερα άρθρα από την Ευγενία

Η αξία της αυτοπεποίθησης και πως αν έχεις αυτοπεποίθηση μπορείς να αλλάξεις τα πάντα
Avg.:91.2% Max: 100%
226 votes, 91.2% avg. rating 100%


Αξιολόγηση :
(226 ψήφοι)
ΕΠΑΝΩ