ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Κατάθλιψη και ψυχοθεραπεία - Ψυχολόγος Online

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(264 ψήφοι)
Κατάθλιψη και ψυχοθεραπεία - Ψυχολόγος Online

Τι είναι η κατάθλιψη

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν νιώσει λύπη ή κατάθλιψη κατά καιρούς. Το αίσθημα της κατάθλιψης μπορεί να είναι μια φυσιολογική αντίδραση στην απώλεια, τις αγωνίες της ζωής, ή την χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν τα συναισθήματα έντονης λύπης συνεχιστούν και / ή περιλαμβάνουν το αίσθημα ότι είμαστε αβοήθητοι, χωρίς ελπίδα, και άνευ αξίας και / ή διαρκούν πολλές ημέρες έως εβδομάδες και σας αποτρέπουν από το να λειτουργείτε κανονικά τότε έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να ζητήσετε βοήθεια.

Συμπτώματα και διάγνωση κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη είναι κάτι περισσότερο από θλίψη, μπορεί να είναι και κλινική κατάθλιψη αλλά είναι μια θεραπεύσιμη ψυχική κατάσταση. Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να πάσχετε από κατάθλιψη. Η κατάθλιψη μπορεί να συμβεί όταν έχετε πέντε ή περισσότερα από τα ακόλουθα συμπτώματα ταυτόχρονα:

• Μια καταθλιπτική διάθεση που είναι συνεχόμενη.

• Απώλεια ενέργειας ή αίσθημα κόπωσης σχεδόν όλη την ώρα.

• Αισθάνεστε ότι δεν αξίζετε κάτι, είστε ανήμπορος, είστε απελπισμένος ή / και απαισιόδοξος.

• Έλλειψη συγκέντρωσης ή αναποφασιστικότητα.

• Η αδυναμία να κοιμηθείτε και / ή κοιμάστε υπερβολικά.

• Έλλειψη ενδιαφέροντος ή / και η έλλειψη ευχαρίστησης σχεδόν σε όλα.

• Σκέψεις θανάτου ή / και να θέλετε να πεθάνετε (αυτοκτονικές σκέψεις) σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις αρμόδιες αρχές.

• Ανησυχία ή / και επιβράδυνση των κινήσεων.

• Η απώλεια βάρους ή αύξηση σωματικού βάρους.

• Άλγη ή πόνοι, πονοκέφαλοι, κράμπες ή / και πεπτικά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν.

• Υπερκατανάλωση τροφής ή απώλεια όρεξης.

• Προβλήματα να πάτε για ύπνο ή και να ξυπνήσετε.

• Ευερεθιστότητα.

• Αισθάνεστε άδειος ή λυπημένος. Η κατάθλιψη είναι μια μικρή θλιβερή διάθεση ή / και έλλειψη ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε άρεσαν.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούμε να πούμε ότι κάποιος πάσχει από κατάθλιψη όταν τα παραπάνω σημάδια είναι παρόντα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Τα καταθλιπτικά συμπτώματα προκαλούν δυσφορία ή δυσλειτουργία. Πρέπει επίσης να αποκλείσουμε το γεγονός ότι τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε πιθανές επιδράσεις μιας ουσίας, όπως φάρμακα και / ή το αποτέλεσμα κάποιας ιατρικής κατάστασης. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται μέσα σε δύο μήνες από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, δεν θεωρούνται ως κλινική κατάθλιψη, αλλά είναι λόγω πένθους. Τα συμπτώματα της κατάθλιψης για τους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη δεν είναι τα ίδια. Το πόσο σοβαρά είναι, το πόσο συχνά και για πόσο χρονικό διάστημα διαρκούν μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το άτομο. Ενώ αυτά είναι κοινά συμπτώματα της κατάθλιψης μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε μοτίβα. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει κατάθλιψη με μανία ή υπομανία - μια κατάσταση που ονομάζεται διπολική διαταραχή ή μανιοκατάθλιψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να είναι εποχιακά, όπως στην περίπτωση της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής. Η ψυχολογική διάγνωση / αξιολόγηση είναι απαραίτητη για τη διαφοροποίηση και τη θεραπεία κατάθλιψης.

Ψυχοθεραπεία κατάθλιψης

Μόλις αντιμετωπίσετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα και αποκλείσετε ότι δεν οφείλονται σε κάποια φαμακευτική αγωγή θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε και κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας όπως κάποιο ψυχολόγο για να ζητήσετε κάποια αξιολόγηση του προβλήματός σας. Ένας ψυχολόγος μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη κατάθλιψη και να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας!

 

Συγγραφέας Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής / Life Coaching  WellnessΣυγγραφέας: Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος & Life Coach

Η Ευγενία Κυρέζη είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής & προσωπικός σύμβουλος (Life Coach). To 1994 πήρε το Bachelor of Professional Studies in Human Services από το Audrey Cohen College του Metropolitan College of New York και το 1997 το Master of Arts in Clinical Psychology από το Long Island University. Παράλληλα με τις σπουδές της, δούλευε στον τομέα της ψυχικής υγείας σε κλινικές, κέντρα αποτοξίνωσης και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Εργάσθηκε ως διευθύντρια τμήματος ψυχολογίας σε Ελληνικό και Αμερικάνικο κολέγιο και από το 2000 ως ψυχοθεραπεύτρια & life coach στην Θεσσαλονίκη στο γραφείο της. Ενημερώνεται και εκπαιδεύεται στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και του life coaching. Προσφέρει συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και life coaching στο γραφείο της αλλά και συνεδρίες διαδικτυακά μέσω skype, viber, messenger κ.α.

Δείτε περισσότερα άρθρα από την Ευγενία

Κατάθλιψη και ψυχοθεραπεία - Ψυχολόγος Online
Avg.:99% Max: 100%
264 votes, 99% avg. rating 100%


Αξιολόγηση :
(264 ψήφοι)
ΕΠΑΝΩ