ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Συχνές ερωτήσεις για την ψυχολογία και την θεραπεία online

Συχνές ερωτήσεις για την ψυχολογία και την θεραπεία online

Εδώ θα βρείτε μια συλλογή από συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ψυχολογία αλλά και τη θεραπεία online που με έχουν ρωτήσει κατά διαστήματα διάφοροι πελάτες μου. Επιλέξτε μια από τις ερωτήσεις για να δείτε την σχετική απάντηση

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συμβουλευτική ψυχολογία είναι μια εμπιστευτική διαδικασία αλληλεπίδρασης μεταξύ του ψυχολόγου και του προσώπου που ζητά βοήθεια. Μέσα από συχνές συζητήσεις, θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, τους φόβους και τα συναισθήματά σας με έναν εκπαιδευμένο ειδικό ο οποίος θα σας καθοδηγήσει και θα διερευνήσει τους τρόπους για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των θεμάτων που σας απασχολούν. Η ψυχολογία και η συμβουλευτική θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέες προοπτικές, να μπορείτε να αντιμετωπίσετε άσχημες καταστάσεις και να οικοδομήσετε μια αίσθηση ψυχικής ισορροπίας. Η όλη παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει όχι μόνο με ραντεβού στο γραφείο ενός ψυχολόγου αλλά και με συνεδρίες μέσω skype, μέσω email, μέσω chat κλπ. Η διαδικασία είναι απλή και πολύ βολική όταν έχουμε ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα στην ζωή μας. Κλείνεται το ραντεβού και στην ώρα του ραντεβού ψυχολόγος και πελάτης συνομιλούν μέσω video conferencing, chat ή ακόμη και emails. με αυτό τον τρόπο γίνεται κανονικά η συνεδρία από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου μας!
Σε γενικές γραμμές, η online συμβουλευτική είναι κατάλληλη για όσους αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση και αισθάνονται ότι χρειάζονται βοήθεια για να λύσουνε τα ψυχολογικά τους θέματα. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν:
 •      Άγχος
 •      Κρίσεις πανικού
 •      Ήπια ή μέτρια κατάθλιψη
 •      Κοινωνικό άγχος
 •      Χαμηλή αυτοεκτίμηση
 •      Προβλήματα στις σχέσεις τους
 •      Προβλήματα με τα παιδιά τους
 •      Χρειάζονται life coaching
 •      Άτομα που αναζητούν Ευεξία - Wellness
Η Online Θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν σοβαρή ψυχοπαθολογία ή τάσεις αυτοκτονίας. Αν έχετε σοβαρές σκέψεις για απόπειρα αυτοκτονίας ή αν αισθανθείτε μεγάλη αγωνία και το "δεν αντέχω άλλο" τότε είναι σκόπιμο: Να επικοινωνήσετε με ένα συγκεκριμένο τμήμα ψυχικής υγείας και θα πρέπει να παραμείνετε σε άμεση επαφή.  Επισκεφθείτε άμεσα το IASP ή Suicide.org για να βρείτε κάποια γραμμή βοήθειας στην χώρα σας.
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η online συμβουλευτική δεν μπορεί να συγκριθεί με ατομικές συνεδρίες ως προς την αποτελεσματικότητά της. Η αλήθεια είναι ότι είναι καινούργιο προκαλεί αντιρρήσεις και είναι υπό αμφισβήτηση. Πρόσφατες δείχνουν ότι ο αριθμός αυτών που πιστεύουν το παραπάνω συνεχώς μειώνεται. Πολλές δοκιμές έχουν δείξει ότι η θεραπεία online μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lancet σχετικά με την online θεραπεία για κατάθλιψη έχει δείξει ότι τα αποτελέσματα της είναι ίδια με αυτά της παραδοσιακής θεραπείας. Φυσικά κάποιος θα πρέπει να ζυγίσει τα προτερήματα των δύο μεθόδων και αφού δει πια μέθοδος είναι πιο βολική γι' αυτόν να τη επιλέξει. Έχω δουλέψει αρκετά χρόνια και με τις δύο μεθόδους και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αποτελεσματικότητα εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από το άτομο και με ποια μέθοδο αισθάνεται πιο άνετα και μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα με τον ψυχολόγο του Έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι online συμβουλευτική - θεραπεία, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη για αυτόν που θα την ακολουθήσει. Οι έρευνες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα με τη διαδικασία της online θεραπείας, με αποτέλεσμα να είναι πιο ειλικρινείς και να επιτρέπουν έτσι στον ψυχολόγο τους την παροχή καλύτερης μεταχείρισης με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα. Εκτός από τα παραπάνω, Η online θεραπεία έχει τα παρακάτω προτερήματα: Μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα που:
 •      Διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν τους είναι καθόλου εύκολο να συναντηθούν με τον ψυχολόγο τους
 •      Έχουν κάποια αναπηρία, όπως η βλάβη της ακοής ή περιορισμένη κινητικότητα.
 •      Έχουν μικρά παιδιά και δεν μπορούν να φύγουν εύκολα από το σπίτι.
 •      Έχουν ειδικές φοβίες (όπως η κοινωνική φοβία ή αγοραφοβία).
 •      Είναι πολύ απασχολημένοι με τις καθημερινές δραστηριότητές τους και δεν μπορούν να βρουν χρόνο στις ώρες γραφείου ενός ψυχοθεραπευτή.
 •      Ταξιδεύουν πολύ συχνά και δεν μένουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος για να μπορούν να επισκεφθούν το γραφείο του ψυχολόγου τους 
Προσφέρω online θεραπεία με τρεις βασικούς τρόπους:
 • Μέσω μηνυμάτων e-mail. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα να εκφράζουν τις σκέψεις τους γραπτώς παρά όταν μιλάνε απευθείας σε κάποιον. Επίσης, ο γραπτός λόγος δίνει σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να εκφραστούν πληρέστερα και σε μεγαλύτερο βάθος. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα γραπτά μένουν και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουμε στις συμβουλές του ψυχολόγου μας
 • Μέσω Skype Video. Η τηλεδιάσκεψη μέσω Skype επιτρέπει την οπτικοακουστική επαφή μεταξύ του θεραπευτή και του πελάτη. Με αυτό τον τρόπο η online συμβουλευτική παρέχει μια επικοινωνιακή αμεσότητα παρόμοια με εκείνη που θα υπήρχε αν οι δύο πλευρές βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο.
 • Μέσω Skype Chat, MSN Chat ή το Chat που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της ιστοσελίδας . Το Chat είναι διαφορετικό από το E-mail αυτό συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο και αποτελεί μια συνομιλία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Είναι διαφορετική από την τηλεδιάσκεψη επειδή χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διαβάσει, να σκεφτεί και να γράψει. Εδώ και πάλι μπορούμε να ανατρέξουμε ανα πάσα στιγμή σε αυτά που έχουν γραφτεί
Φυσικά αν υπάρχει κάποιος άλλος προτεινόμενος τρόπος λειτουργίας για online συνεδρίες με την τεχνολογία του διαδικτύου θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσουμε!
Για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να κάνετε κλικ στο ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ και επιλέξτε την υπηρεσία που θέλετε ή στείλτε μου ένα e-mail στο support[@]psyxologosonline.gr ή ακόμη συμπληρώστε την φόρμα επαφής κάνοντας κλικ στην Επικοινωνία. Φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου στα τηλέφωνα κάνοντας κλικ στο "ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ" στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Σε κάθε περίπτωση παρακαλώ να είστε όσο λεπτομερής γίνεται και θα επικοινωνήσω μαζί σας μέσα σε 24 ώρες. Μόλις πάρω το μήνυμά σας, ίσως ζητήσω να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις (αν χρειάζεται). Αν η περίπτωσή σας είναι τέτοια ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί τότε θα σας προτείνω να κλείσουμε κάποιο ραντεβού είτε online είτε στο γραφείο μου. Παρακαλώ να σημειώσετε ότι οι online συνεδρίες μας θα πρέπει να προπληρωθούν. Αν είναι απαραίτητο να ακυρώσετε μια συνεδρία, παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω τουλάχιστον μια μέρα πιο πριν. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά από αυτό το χρονικό όριο, η συνεδρία θα πρέπει να χρεωθεί κανονικά. Για το κόστος καθώς και για τις μεθόδους πληρωμής παρακαλώ πηγαίνετε στο Κλείστε ραντεβού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε άτομο που βρίσκεται σε συνεδρίες με κάποιο επαγγελματία ψυχικής υγείας θα πρέπει να είναι ενήλικας, να έχει δηλαδή συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί ή κάποιος έφηβος θα ήθελε να ξεκινήσει συνεδρίες μαζί μου θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας του να παραχωρήσει υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας ότι είναι ενήμερος και επιτρέπει στον ανήλικο γιο ή κόρη του να βρίσκεται σε συνεδρίες με ψυχολόγο είτε αυτές οι συνεδρίες γίνονται στο γραφείο μου είτε είναι συνεδρίες online.

ΕΠΑΝΩ