ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Τι είναι το Wellness;

Wellness: Όμορφη και επιτυχημένη ζωή!

 

Ο καθένας στοχεύει στην Ευεξία ή Wellness!

Wellness είναι η διαδικασία ώστε να κατανοήσουμε της κατάστασης του μυαλού μας, της κατάστασης του σώματος μας και να κάνουμε τη ζωή μας πιο πλήρης. Είναι η διαδικασία της κατανόησης του τι θα πρέπει να έχουμε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Το Wellness είναι ότι αποτελεί ένα ανθρώπινο ον. Έχει να κάνει με νοητική καθώς και η σωματική υγεία του ατόμου. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν "νους υγιής εν σώματι υγιεί" που στην πραγματικότητα πράγμα που σημαίνει πραγματικά ότι κάποιος χρειάζεται όχι μόνο ένα υγιές σώμα και ένα υγιές μυαλό και ότι θα πρέπει οι προσπάθειές μας για βελτίωση να είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Η ψυχική υγεία, ως εκ τούτου, αποτελεί αναπόσπαστο και βασικό συστατικό της υγείας. Wellness για τον άνθρωπο είναι σίγουρα μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ψυχολογικών ασθενειών.

Τι συνιστά την ευεξία ή wellness;

Αν κοιτάξουμε τι συνιστά την ευεξία και ευτυχία βλέπουμε ότι περιλαμβάνει ό, τι αισθανόμαστε, τη φυσική μας κατάσταση, τις κοινωνικές συνθήκες μας, το περιβάλλον εργασίας μας, το οικογενειακό μας περιβάλλον, το κοινωνικό μας περιβάλλον, την πνευματική μας ανάπτυξη, καθώς και την διανοητική ανάπτυξή μας! Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στο αίσθημα της ευτυχίας και βοηθούν στον μέγιστο βαθνό στο να είμαστε ένα παραγωγικό ανθρώπινο ον. Κάθε ένα από τα παραπάνω είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της βέλτιστης ευεξίας. Μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο της ευεξίας με τη γνώση στο πως να βελτιστοποιήσετε και να διατηρήσετε το κάθε κομμάτι που αποτελεί την ευτυχία και την ευεξία. Δεν είναι σίγουρα μια απλή και εύκολη διαδικασία. Θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει καλά τον εαυτό του και τα θέλω του. Μόνο αν γνωρίζουμε τι πραγματικά μα ικανοποιεί και τι θα μας ικανοποιεί θα μπορέσουμε να χαράξουμε τον δρόμο προς την ευτυχία και ευεξία. Ένας επαγγελματίας ψυχολόγος μπορεί να σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση και να εργαστείτε μαζί για την επίτευξη της ανάπτυξης και της ευεξίας.

Πώς θα επιτύχουμε μαζί την ευεξία σας;

Προκειμένου να επιτευχθεί η ευεξία χρειάζεται να επιτευχθεί σωματική όσο και ψυχική υγεία καθώς και κοινωνική βελτίωση. Το να είσαι διανοητικά ή συναισθηματικά υγιής είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να είσαι απαλλαγμένος από κάθε είδους διαταραχές ή ψυχολογικά προβλήματα. Είναι η διανοητική και συναισθηματική ανάπτυξη που αναφέρεται στην παρουσία πολλών θετικών χαρακτηριστικών στην ζωή και γενικά στο ίδιο το είναι μας. Η ψυχική υγεία είναι το πως σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε καθώς και οι ενέργειες που κάνουμε ώστε να αντιμετωπίζουμε την ζωή μας θετικά. Η ψυχική υγεία επίσης μας βοηθά να καθορίσουμε το πως θα χειριστούμε το άγχος, τις σχέσεις μας με τους άλλους και το πως θα κάνουμε τις επιλογές μας εν γένει. Όπως η σωματική υγεία, η ψυχική υγεία είναι σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής, αλλά είναι επίσης σημαντική, προκειμένου να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας. Ως εκ τούτου, η ευεξία, που είναι το αποτέλεσμα της ύπαρξής μας χωρίς φυσικές και ψυχικές ασθένειες είναι μια δυναμική διαδικασία αλλαγής και ανάπτυξης.

Γιατί η ευεξία - wellness είναι τόσο σημαντική;

Είναι πραγματικά η ευεξία τόσο σημαντική; Για πολλούς η ευεξία είναι το Α και το Ω της ψυχικής μας ανάπτυξης, δεδομένου ό,τι, ότι κάνουμε όλες οι ενέργειές μας καθώς και κάθε συναίσθημα που αισθανόμαστε αφορά και ισοδυναμεί με την ευημερία μας. Από την άλλη μεριά, η ευεξία επηρεάζει άμεσα τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Είναι σίγουρα ένας συνεχής κύκλος και μια αλυσίδα που συνδέει όλες τις πλευρές της ζωής μας. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι όλοι πρέπει να προσπαθούμε να πετύχουμε τη βέλτιστη ευεξία, προκειμένου να ξεπεράσουμε το άγχος, να μειώσουμε τον κίνδυνο ψυχικών ασθενειών και να εξασφαλίσουμε μια ευτυχισμένη ζωή, καθώς και ψυχική ανάπτυξη.

Πώς μπορώ να σας βοηθήσω να πετύχετε ευεξία;

Το πρώτο βήμα για την ευεξία είναι να οικοδομήσουμε την αντοχή σας ώστε και να είστε σε θέση να διαχειριστείτε τα σκαμπανεβάσματα της ζωής. Αυτό που θα πετύχουμε μαζί είναι να καθοδηγήσω απλά να είστε σε θέση να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της ζωής. Η ανάπτυξη και η ισορροπία είναι ένα δυναμικό κομμάτι του να είσαι καλά, αυτά θα είναι και οι στόχοι μας. Θα είναι μια διαδικασία που θα κάνουμε μαζί με αποτέλεσμα να γίνετε ένα καλύτερο υγιέστερο και ευτυχέστερο άτομο. Η πεποίθηση εδώ είναι ότι, όλα αυτά έχουν βάση σε πολλαπλά επίπεδα και πρέπει να τελειοποιηθούν ώστε να βοηθηθείτε προς την βελτίωση τη συνεχή ανάπτυξη σας. Ως εκ τούτου, το επόμενο βήμα μας θα είναι ότι θα εργαστούμε από κοινού για την εξισορρόπηση των ενεργειών σας, τα συναισθήματα και τις κοινωνικές δεξιότητες σας, καθώς και την τελειοποίησή τους, προκειμένου να πετύχουμε το σημείο εκκίνησης μιας συνεχούς προσωπικής ανάπτυξης. Είναι γεγονός ότι οι δράσεις και τα συναισθήματά μας επηρεάζονται όταν δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε την ευημερία μας. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η θετική μας διαβίωση χρειαζόμαστε να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας. Και πάλι, θα κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι, έτσι ώστε θα είστε σε θέση να ελέγχετε τις πράξεις και τα συναισθήματα σας με αποτέλεσμα την ανάπτυξη και την ευεξία σας. Αυτή η διαδικασία είναι δυναμική και σίγουρα προωθεί την ευημερία καθώς και την ψυχική ανάπτυξη σας. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται την ανάπτυξη, ως μέρος μιας υγιούς ζωής στον δρόμο για την ευτυχία. Αυτοί που δεν θα προχωρήσουν και θα εργαστούν προς την ευημερία τους θα καταλήξουν ψυχικά άρρωστοι. Όταν ο καθένας από εμάς δεν φροντίζει για τη ευεξία του τότε αυτό θα επηρεάσει διάφορα επίπεδα της ζωής μας καθώς και της ψυχικής υγείας μας. Επομένως, μην αφήνετε την ευεξία σας στην τύχη, ζητήστε την βοήθεια ενός επαγγελματία να σας καθοδηγήσει στο σωστό δρόμο της εκπλήρωσης όλων αυτών που ονειρεύεστε. Δούλεψε μαζί μου γιατί μπορώ να σας βοηθήσω να επιτύχετε την ευτυχία και την ευεξία, που θα σας σας οδηγήσει σε αίσθημα πληρότητας. Η διαδικασία για τη λήψη του σωστού δρόμου για την ευεξία μπορεί να είναι μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με το πόσο καλά θα δουλέψουμε μαζί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε άτομο που βρίσκεται σε συνεδρίες με κάποιο επαγγελματία ψυχικής υγείας θα πρέπει να είναι ενήλικας, να έχει δηλαδή συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί ή κάποιος έφηβος θα ήθελε να ξεκινήσει συνεδρίες μαζί μου θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας του να παραχωρήσει υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας ότι είναι ενήμερος και επιτρέπει στον ανήλικο γιο ή κόρη του να βρίσκεται σε συνεδρίες με ψυχολόγο είτε αυτές οι συνεδρίες γίνονται στο γραφείο μου είτε είναι συνεδρίες online.

ΕΠΑΝΩ