ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Θα θέλατε να αντιμετωπίσετε το άγχος σας με φυσικό τρόπο και όχι με κάποια φαρμακευτική αγωγή;

Πιστέψτε το υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του άγχους που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο καθένας από εμάς σίγουρα έχει βρεθεί σε μια κατάσταση όπου αισθανόμαστε ότι οι υποχρεώσεις μας δε τελειώνουν ποτέ, οι προθεσμίες πλησιάζουν γρήγορα, τα οικονομικά μας δεν μας βγαίνουν, οι εξετάσεις που είναι να δώσουμε πλησιάζουν με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κρατηθούμε από το να εκφράσουμε την κατάσταση αυτή λέγοντας: "Αισθάνομαι άγχος!" Αλλά, τι πραγματικά είναι το άγχος και πώς μας επηρεάζει;

Καθημερινά βήματα που θα μας φέρουν την ευτυχία

Μπορούμε να πετύχουμε να είμαστε ευτυχισμένοι;

Ο στόχος του να καταφέρεις να είσαι αλλά και να αισθάνεσαι ευτυχισμένος μπορεί να είναι πολύ δύσκολος να τον πετύχεις. Χρειάζεται να έχεις επιμονή και φυσικά υπομονή. Τα πράγματα δεν αλλάζουν απ' την μια στιγμή στην άλλη χωρίς προσπάθεια αλλά και μέθοδο. Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε τα βήματα μας προς τον στόχο ώστε να τα έχουμε σαν οδηγό.

Υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσετε έναν φίλο με κατάθλιψη.

Πώς θα μπορούσατε να βοηθήσετε κάποιον με κατάθλιψη;

Τα τελευταία χρόνια η κατάθλιψη είναι αρκετά συνηθισμένη στους ανθρώπους. Ο τρόπος ζωής μας, η κρίση που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές στην κοινωνία και άλλα έχουν συμβάλει στο να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη. Οι πιθανότητες είναι ότι κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με την κατάθλιψη καθημερινά. Εάν αυτό το άτομο είναι κοντά σε σας, ίσως θέλετε να κάνετε ό, τι μπορείτε για να βελτιώσετε τον τρόπο που αισθάνεται και να τον ή την βοηθήσετε. Παρόλο που η κατάθλιψη είναι αρκετά συχνή, εξακολουθεί να είναι συχνά παρεξηγημένη.

4 απλές συμβουλές για να μπορείτε να τηρήστε τις αποφάσεις σας.

Προσπαθείτε να βάλετε στόχους αλλά δεν τους πετυχαίνετε;

Έχετε αποφασίσει τη επόμενη χρονιά, τον επόμενο μήνα ή ακόμη και την επόμενη εβδομάδα να αλλάξετε κάποια πράγματα στην ζωή σας ή ακόμη και στον εαυτό σας και ποτέ δεν το κάνατε; Εάν απαντήσατε "Ναι!" σε αυτή την ερώτηση, δεν είστε μόνοι. Πολλοί από εμάς θα θέλαμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τον εαυτό και τη οικογένειά μας και θεσπίζουμε ημερομηνίες αλλά σχεδόν ποτέ δεν τις τηρούμε. Δεν έχουμε όλοι μας πολύ καλή ψυχική υγεία, γιατί μια καλή ψυχική υγεία περιλαμβάνει τον έλεγχο στον εαυτό μας και την δυνατότητα πραγματοποίησης αλλαγών. Η αναβλητικότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιου ψυχικού προβλήματος που τυχόν έχουμε.

Συμβουλέψτε τα παιδιά σας σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyber bullying)

Τί είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός ή Cyber bullying;

Μήπως θα ανησυχούσατε αν τα παιδιά σας θα εκφοβίζονταν στο σχολείο; Αν η απάντηση είναι ναι τότε θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον σχολικό εκφοβισμό (Bullying). Με την εξάπλωση των υπολογιστών, των κινητών τηλεφώνων (smartphones) και των tablets αλλά και το γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα (Social Networks) έχουν γίνει πολύ δημοφιλή ιδίως στην νεολαία, πολλά παιδιά και έφηβοι μπορεί να βιώσουν διαδικτυακό εκφοβισμό. Μια σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ ενός παιδιού ή μιας ομάδας παιδιών που εκφοβίζουν άλλα και του cyber bullying είναι ότι το cyber bullying έχει την ικανότητα και μπορεί να εκφοβίζει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Ποιοί είναι οι 4 πιο συνηθισμένοι τρόποι έκφρασης της θλίψης μας;

Τι είναι θλίψη και πως την εκφράζουμε.

Η απώλεια ενός αγαπημένου σας μπορεί να είναι δύσκολη, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε ή ποια είναι η σχέση σας με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Μια μεγάλη αποτυχία μπορεί να σας γεμίσει επίσης θλίψη και απογοήτευση. Ανάλογα με το ποια ήταν η αιτία η εμπειρία θλίψης κάθε ατόμου είναι μοναδική, οπότε είναι απίθανο η εμπειρία ενός ατόμου να είναι η ίδια με την εμπειρία κάποιου άλλου.

Διαχείριση άγχους: Ελαχιστοποίηση του άγχους στην καθημερινή μας ζωή

Πώς το άγχος επηρεάζει την καθημερινότητά μας;

Ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι αιτίες του άγχους, όλοι έχουμε βιώσει άγχος στο παρελθόν. Κατά την διάρκεια που βιώνουμε άγχος, είναι πιθανό να μην καταλαβαίνουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς. Βιώνουμε όμως άγχος γιατί ξεκινάμε από τις ανησυχίες και τους φόβους μας, και όχι από τις αξίες και τα ενδιαφέροντά μας. Το άγχος μας τραβάει μακριά από την δουλειά μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τα χόμπι μας και όλους όσοι βρίσκονται γύρω μας καθώς και από πολλούς άλλους τομείς που είναι σημαντικοί για μας όταν αγωνιζόμαστε για να το διαχειριστούμε.

Οι βλάβες που προκαλεί το Gaming και τα ηλεκτρονικά video παιχνίδια.

Τί είναι το gaming και πως μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

Με τον όρο gaming εννοούμε όλα αυτά τα ηλεκτρονικά video παιχνίδια είτε παίζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε παίζονται σε κάποια κονσόλα όπως PS2, Xbox, Nintendo 64, Sega Genesis κ.α. Σε αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσουμε και το διαδικτυακό gaming που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Όταν λέμε διαδικτυακό gaming ή αλλιώς Online Gaming εννοούμε την νέα γενιά όλων αυτών των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που παίζονται όταν ο υπολογιστής μας, το tablet ή το smartphone μας χρειάζεται να είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Σελίδα 1 από 3
ΕΠΑΝΩ