ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

4 τρόποι έκφρασης της θλίψης μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(258 ψήφοι)
4 τρόποι έκφρασης της θλίψης μας

Ποιοί είναι οι 4 πιο συνηθισμένοι τρόποι έκφρασης της θλίψης μας;

Τι είναι θλίψη και πως την εκφράζουμε.

Η απώλεια ενός αγαπημένου σας μπορεί να είναι δύσκολη, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε ή ποια είναι η σχέση σας με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Μια μεγάλη αποτυχία μπορεί να σας γεμίσει επίσης θλίψη και απογοήτευση. Ανάλογα με το ποια ήταν η αιτία η εμπειρία θλίψης κάθε ατόμου είναι μοναδική, οπότε είναι απίθανο η εμπειρία ενός ατόμου να είναι η ίδια με την εμπειρία κάποιου άλλου.

Ο τρόπος έκφρασης της θλίψης επηρεάζεται από το γενικό στυλ αντιμετώπισης, την προσωπικότητα, τις εμπειρίες σας από τη ζωή και ή τη σχέση που είχατε με το άτομο που έχει χαθεί. Επηρεάζεται επίσης από το κοινωνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό πλαίσιο της κοινότητας και της οικογένειάς σας. Σε κάθε περίπτωση είναι μια δύσκολη κατάσταση που τις περισσότερες φορές δεν είμαστε προετοιμασμένοι να περάσουμε.

Πώς εκφράζουμε την θλίψη μας;

Το πως εκφράζει ο καθένας μας την θλίψη είναι σίγουρα διαφορετικός αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους θεωρώ πως υπάρχουν 4 κοινοί τρόποι έκφρασης της θλίψης.Τρόποι έκφρασης της θλίψης μας

Εκφράζουμε την θλίψη μας σωματικά: Οι σωματικές εκφράσεις της θλίψης μπορεί να περιλαμβάνουν κακό ύπνο, ενοχλήσεις και πόνους, αδυναμία και κόπωση, απώλεια όρεξης, κλάμα και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος.

Εκφράζουμε την θλίψη μας συναισθηματικά: Οι συναισθηματικές εκφράσεις της θλίψης μπορεί να περιλαμβάνουν αισθήματα θλίψης, μούδιασμα, θυμό, φόβο, ευερεθιστότητα, ενοχή, λύπη και μοναξιά.

Εκφράζουμε τη θλίψη στο κοινωνικό σύνολο: Η κοινωνική έκφραση της θλίψης μπορεί να είναι απόσυρση από το σύνολο, απομόνωση, Εξάρτηση από άλλους, έκφραση υπερβολικής ευαισθησίας, έλλειψη πρωτοβουλίας ή μεγάλο ενδιαφέρον για άλλους.
Η πνευματική έκφραση της θλίψης: Πνευματικά, μπορεί να αμφισβητήσουμε το μεγαλύτερο νόημα της ζωής και του θανάτου, τον λόγο για την απώλειά σας και την απώλεια πίστης ή εμπιστοσύνης.

Πως θα αντιμετωπίσουμε τη  θλίψη μας;Τρόποι αντιμετώπισης της θλίψης μας

Είναι απολύτως φυσιολογικό να παρατηρήσετε κάποιο ή όλα αυτά τα συμπτώματα μετά από μια δύσκολη απώλεια. Όπως βλέπουμε η θλίψη είναι ένα αίσθημα που πραγματικά μπορεί να μας καταβάλει και να δημιουργήσει και άλλα ψυχολογικά προβλήματα ανάλογα με την ψυχική κατάσταση που βρίσκεται ο καθένας από εμάς. Αν τα συμπτώματα επιμείνουν περισσότερο από μερικές εβδομάδες και διαταράσσουν τη ζωή και τον τρόπο που λειτουργείτε, μπορεί να είναι σημαντική η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας. Ο επαγγελματίας ψυχολόγος / θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας να κατανοήσουν καλύτερα τα πολύπλοκα συναισθήματά τους, και να τα διαχειρίζονται με τρόπο που να τους βοηθά να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τη θλίψη. Ένας ειδικός θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα γιατί η θλίψη σας έχει καταβάλει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό και με τον τρόπο του να σας βοηθήσει να μπορέσετε να συνεχίσετε την ζωή σας φυσιολογικά.

 

Συγγραφέας Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής / Life Coaching  WellnessΣυγγραφέας: Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος & Life Coach

Η Ευγενία Κυρέζη είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής & προσωπικός σύμβουλος (Life Coach). To 1994 πήρε το Bachelor of Professional Studies in Human Services από το Audrey Cohen College του Metropolitan College of New York και το 1997 το Master of Arts in Clinical Psychology από το Long Island University. Παράλληλα με τις σπουδές της, δούλευε στον τομέα της ψυχικής υγείας σε κλινικές, κέντρα αποτοξίνωσης και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Εργάσθηκε ως διευθύντρια τμήματος ψυχολογίας σε Ελληνικό και Αμερικάνικο κολέγιο και από το 2000 ως ψυχοθεραπεύτρια & life coach στην Θεσσαλονίκη στο γραφείο της. Ενημερώνεται και εκπαιδεύεται στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και του life coaching. Προσφέρει συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και life coaching στο γραφείο της αλλά και συνεδρίες διαδικτυακά μέσω skype, viber, messenger κ.α.

Δείτε περισσότερα άρθρα από την Ευγενία

4 τρόποι έκφρασης της θλίψης μας
Avg.:100% Max: 100%
258 votes, 100% avg. rating 100%


Αξιολόγηση :
(258 ψήφοι)
ΕΠΑΝΩ