ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας - Ψυχολόγος Online

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(265 ψήφοι)
Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας - Ψυχολόγος Online

Αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας είναι η απόλυτη πίστη στον εαυτό μας και τις ικανότητες μας. Η αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει επίσης την αξιοπρέπεια και την πεποίθηση ότι είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε, να περάσουμε και να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση ή δίλημμα που έχουμε στη ζωή μας. Η αυτοπεποίθηση είναι ο τρόπος που μιλάμε στους εαυτούς μας για τον εαυτό μας! Η ύπαρξη της αυτοεκτίμησης προδιαθέτει δύο αλληλένδετες έννοιες: την έννοια της εσωτερικής αρμοδιότητας και την αίσθηση της προσωπικής αξίας. Όταν η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση συνυπάρχουν έχουν ως αποτέλεσμα την πεποίθηση ότι ζούμε μια ευτυχισμένη ζωή που μας αξίζει.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Εάν δεν ζούμε μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, τις περισσότερες φορές προέρχεται από το πως εμείς οι ίδιοι βλέπουμε τον εαυτό μας. Εμπειρίες από την παιδική μας ηλικία ή όταν ήμασταν έφηβοι έχουν επηρεαστεί και ενδέχεται να έχουν διαστρεβλώσει την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Κοινές αιτίες της χαμηλής αυτοεκτίμησης είναι η κακοποίηση (σωματική, λεκτική ή ψυχολογική) και έντονη κριτική που είχαμε σαν παιδιά από τους γονείς μας ή το κοντινό κοινωνικό μας περιβάλλον. Μπορεί επίσης να έχουν προκύψει από κάποια εμπειρία που μας έκανε να ντρεπόμαστε ή ακόμη και να μας έκανε να αισθανθούμε γελοιοποίηση ως παιδιά ή ακόμη και σαν ενήλικες. Ορισμένες από αυτές τις αιτίες, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες δημιουργούν ένα αίσθημα χαμηλής αυτοπεποίθησης και χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι συνήθως υπερευαίσθητα, ντροπαλά, αισθάνονται απόρριψη από τους άλλους, δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις, είναι επιθετικά, ουρλιάζουν για την προσοχή και συνεχώς αναζητούν την επιβεβαίωση της αξίας τους από τους άλλους. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των ανθρώπων με χαμηλή αυτοεκτίμηση προσπαθεί να αντιγράψει και να μιμηθεί άλλους που αισθάνονται επιτυχείς. Τα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση / αυτοεκτίμηση χαρακτηρίζονται από κάποια από τα παρακάτω:

 • Χαμηλές προσδοκίες από τη ζωή.
 • Αποφυγή προκλήσεων.
 • Διαταραχές στη συγκέντρωση, τον ύπνο και τη διατροφή.
 • Έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων.
 • Δυσκολία στην κοινωνική αλληλεπίδραση και συναισθήματα μοναξιάς.
 • Παραμέληση βασικών προσωπικών αναγκών.
 • Παραμέληση της σωματικής εμφάνισης.
 • Υπερβολική ενασχόληση με το τι σκέφτονται οι άλλοι γι' αυτούς.
 • Υπερβολική ανησυχία αν κάποιος ενοχλείται εξαιτίας τους.
 • Άγχος και συχνά αισθήματα απογοήτευσης.
 • Δυσκολεύονται να αποδεχθούν τις φιλοφρονήσεις.
 • Έλλειψη εμπιστοσύνης στις προσωπικές τους απόψεις.
 • Δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν την ειλικρίνεια.
 • Επικεντρώνονται στις αρνητικές πτυχές της κατάστασης.
 • Έχουν αισθήματα κατωτερότητας και ανασφάλειας.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας;

Το πρώτο βήμα προς τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης είναι η αποδοχή του εαυτού μας, με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες μας. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε τις πτυχές της προσωπικότητας μας ή μια εμφάνιση που θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε. Πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας με όρεξη και κουράγιο για να πολεμήσουμε για να εξελιχτούμε προς το καλύτερο. Αγαπώντας τα ελαττώματα και τις ατέλειες μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μοναδικής προσωπικότητάς μας!

Θετικές σκέψεις! Θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε τα χειρότερα για τον εαυτό μας και τις ικανότητές μας. Πρέπει να είμαστε ελκυστικοί και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα! !

Πρέπει να αναλάβουμε την προσωπική ευθύνη για τη δική μας συμπεριφορά. Πρέπει να πιστεύουμε σε κάτι μεγάλο - Η ζωή μας έχει υψηλότερο σκοπό. Πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες. Να αποφεύγουμε ανθρώπους ή καταστάσεις που είναι αρνητικές για την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, τα άτομα που αμφισβητούν τις δράσεις μας και τις ικανότητες μας.

Πρέπει να εντοπίσουμε τα πράγματα που πάντα θέλαμε να κάνουμε και είμαστε συνήθως καλοί σε αυτά. Ο καθένας έχει τουλάχιστον ένα ταλέντο με ένα μοναδικό τρόπο.

Το πιο σημαντικό απ 'όλα για την επιτυχία μας είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας και πάντα να πιστεύουμε σε αυτόν. Ο εαυτός μας θα πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος μας. Πραγματική εμπιστοσύνη σημαίνει ότι θα προσφέρετε στον εαυτό σας αγάπη και αποδοχή.

Αυτοεκτίμηση και ψυχολογία

Πολλές φορές είναι δύσκολο να γυρίσουμε σελίδα και να αλλάξουμε εύκολα τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον ευτό μας και τους γύρω μας. Εκεί χρειαζόμαστε την βοήθεια ενός ειδικού της ψυχικής υγείας. Ένας ψυχολόγος μπορεί να μα δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αποκτήσουμε αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας για μια καλύτερη ζωή!

 

Συγγραφέας Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής / Life Coaching WellnessΣυγγραφέας: Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος & Life Coach

Η Ευγενία Κυρέζη είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής & προσωπικός σύμβουλος (Life Coach). To 1994 πήρε το Bachelor of Professional Studies in Human Services από το Audrey Cohen College του Metropolitan College of New York και το 1997 το Master of Arts in Clinical Psychology από το Long Island University. Παράλληλα με τις σπουδές της, δούλευε στον τομέα της ψυχικής υγείας σε κλινικές, κέντρα αποτοξίνωσης και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Εργάσθηκε ως διευθύντρια τμήματος ψυχολογίας σε Ελληνικό και Αμερικάνικο κολέγιο και από το 2000 ως ψυχοθεραπεύτρια & life coach στην Θεσσαλονίκη στο γραφείο της. Ενημερώνεται και εκπαιδεύεται στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και του life coaching. Προσφέρει συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και life coaching στο γραφείο της αλλά και συνεδρίες διαδικτυακά μέσω skype, viber, messenger κ.α.

Δείτε περισσότερα άρθρα από την Ευγενία

Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας - Ψυχολόγος Online
Avg.:99.2% Max: 100%
265 votes, 99.2% avg. rating 100%


Αξιολόγηση :
(265 ψήφοι)
ΕΠΑΝΩ