ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Διαχείριση άγχους: Ελαχιστοποίηση του άγχους στην καθημερινή μας ζωή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(259 ψήφοι)
Διαχείριση άγχους: Ελαχιστοποίηση του άγχους στην καθημερινή μας ζωή

Διαχείριση άγχους: Ελαχιστοποίηση του άγχους στην καθημερινή μας ζωή

Πώς το άγχος επηρεάζει την καθημερινότητά μας;

Ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι αιτίες του άγχους, όλοι έχουμε βιώσει άγχος στο παρελθόν. Κατά την διάρκεια που βιώνουμε άγχος, είναι πιθανό να μην καταλαβαίνουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς. Βιώνουμε όμως άγχος γιατί ξεκινάμε από τις ανησυχίες και τους φόβους μας, και όχι από τις αξίες και τα ενδιαφέροντά μας. Το άγχος μας τραβάει μακριά από την δουλειά μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τα χόμπι μας και όλους όσοι βρίσκονται γύρω μας καθώς και από πολλούς άλλους τομείς που είναι σημαντικοί για μας όταν αγωνιζόμαστε για να το διαχειριστούμε.

Δεν είναι λοιπόν εύκολη δουλειά η διαχείριση του άγχους μας. Φυσικά, δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή ή μέθοδος που να μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις και όλους τους ανθρώπους όπου ακολουθώντας μερικές οδηγίες να μπορούμε να αποβάλουμε το άγχος μας.

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος;Αντιμετώπιση άγχους και λύσεις

Υπάρχουν όμως μερικά βασικά γενικά στοιχεία για τη διαχείριση των ανησυχιών και του άγχους μας που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αυτά περιλαμβάνουν:

Ευαισθητοποίηση - Το άγχος ζει στο παρελθόν και στο μέλλον, γι' αυτό είναι σημαντικό να μείνουμε στο παρόν παρά να καθόμαστε και να ανησυχούμε για το τι συνέβη ή τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον μας. Αυτό δεν θα μας βοηθήσει καθόλου ίσα ίσα απλά θα ανακυκλώνει το άγχος μας.

Αναγνώριση σημαντικών στοιχείων γύρω σας- Είτε πρόκειται για τα παιδιά σας, τον ή την σύζυγό σας, κάποιο ταξίδι ή εκδρομή, κάποια όμορφη μέρα που περάσατε με φίλους ή οτιδήποτε άλλο σας έκανε και σας κάνει να νιώθετε όμορφα, εστιάζοντας σε μεγάλες και μικρές αξίες που σας δίνουν σκοπό και όραμα μπορεί να σας βγάλει από το άγχος σας.

Δέσμευση για αξιόλογη δράση - Όταν το ανήσυχο μυαλό μας μας παροτρύνει να εξερευνήσουμε, να ενεργήσουμε με προσοχή και νόημα για να επιλέξουμε μια δράση που ευθυγραμμίζεται με τις βασικές μας αξίες στην παρούσα στιγμή, μπορεί να μας δώσει κίνητρο και να μας κάνει να νιώσουμε αναζωογόνηση. Δεν πρέπει να κλεινόμαστε στο εαυτό μας αλλά να αφήσουμε το ανήσυχο μυαλό μας να μας κατευθύνει σε όμορφες περιπέτειες.

Έχουμε άγχος στην εργασία μας;Αντιμετώπιση άγχους στην εργασία

Το άγχος δεν έχει συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Άλλοι άνθρωποι αγχώνονται στο σπίτι, στο σχολείο, στο ταξίδι ή αλλού. Ένας κοινός χώρος για όλους όπου το άγχος μπορεί να σας κυριεύσει είναι στην εργασία. Αυτό μπορεί να αφορά άτομα που είναι υπάλληλοι αλλά και αυτοί που έχουν δικές τους επιχειρήσεις. Μπορεί να είναι άτομα που εργάζονται στο σπίτι, σε κάποιο χώρο εργασίας ή ακόμη και στο δρόμο. Με οποιοδήποτε τρόπο ή σε οποιοδήποτε τόπο κι αν εργαζόμαστε το άγχος μπορεί να κάνει την εμφάνισή του είτε γιατί πλησιάζει κάποιος χρόνος παράδοσης, είτε γιατί υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, είτε γιατί οι συνθήκες εργασίας είναι αντίξοες στο δρόμο.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος στην εργασία μας;

Ορισμένες συγκεκριμένες συμβουλές για να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, σημαντικά έργα και αξιόλογη δράση στον χώρο εργασίας σας μπορεί να συμπεριλάβουν:

Γεμίστε τον χώρο εργασίας σας με νόημα - Είτε πρόκειται για μια φωτογραφία των παιδιών σας, μια φωτογραφία του συντρόφου σας, μια όμορφη παραλία ή νησί που ελπίζετε να επισκεφθείτε κάποια μέρα, μια φωτογραφία από μια εκδρομή με παρέα, μπορεί σας θυμίζει αυτό που είναι πιο αγαπητό σε εσάς. Κορνιζάρετε μια από τις πιο αγαπημένες στιγμές ή πιο αγαπητό πρόσωπο προς εσάς και είναι σίγουρο ότι αυτό θα σας δώσει το κίνητρο να αντιμετωπίσετε το άγχος στο χώρο εργασίας σας .

Χρησιμοποιήστε τις 5 αισθήσεις σας - Σκεφτείτε τις δραστηριότητες που μπορούν να εμπλέξουν ευχάριστα τις 5 αισθήσεις σας ενώ εργάζεστε. Όταν πάει να σας κυριεύσει το άγχος στον χώρο εργασίας σας θα μπορείτε να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα και να ενεργοποιήσετε κάποια ή κάποιες από τις 5 αισθήσεις σας. Ακούστε λίγο μουσική, γευθείτε μια κρύα σοκολάτα ή ένα τσάι, ανοίξτε την μπαλκονόπορτα και κοιτάξτε έξω την θέα ή ακόμη πιάστε με τα χέρια σας κάποιο χνουδωτό κουκλάκι και απολαύστε πόσο μαλακό είναι.

Μιλήστε με κάποιον συνεργάτη ή συνάδελφο - Έχοντας έναν συνεργάτη στον οποίο μπορείτε να ανακοινώσετε τις προβλεπόμενες δεσμεύσεις σας για την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο με αυτές αλλά και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας. Γνωρίζοντας ότι μπορείτε να αναφέρετε σε κάποιον όταν έχετε ολοκληρώσει το στόχο σας και να ελέγξετε μαζί την εργασία σας πριν αναφέρετε στο αφεντικό σας είναι πολύ πιθανό να διώξει το άγχος σας και να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την δουλειά σας και πιο γρήγορα και πιο σωστά.

Τι κάνουμε ώστε να δώσουμε λύση στο άγχος μας;Άγχος και λύσεις από ψυχολόγο

Γενικά όταν προσπαθούμε να διαχειριστούμε το άγχος μας δεν θα πρέπει να ψάχνουμε ολοκληρωμένες λύσεις που θα δουλέψουν μαγικά. Είναι μικρά πράγματα που μπορεί να συνθέσουν την λύση που ψάχνουμε και μπορεί να είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση ακόμη και για το ίδιο άτομο. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι δοκιμάζουμε κάποια ή κάποιες ιδέες και αν με αυτές μπορούμε να διώξουμε το άγχος τότε τις υιοθετούμε. Σε κάθε περίπτωση η βοήθεια από κάποιον ειδικό είναι σίγουρα κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ.

 

 

Συγγραφέας Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής / Life Coaching  WellnessΣυγγραφέας: Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος & Life Coach

Η Ευγενία Κυρέζη είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής & προσωπικός σύμβουλος (Life Coach). To 1994 πήρε το Bachelor of Professional Studies in Human Services από το Audrey Cohen College του Metropolitan College of New York και το 1997 το Master of Arts in Clinical Psychology από το Long Island University. Παράλληλα με τις σπουδές της, δούλευε στον τομέα της ψυχικής υγείας σε κλινικές, κέντρα αποτοξίνωσης και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Εργάσθηκε ως διευθύντρια τμήματος ψυχολογίας σε Ελληνικό και Αμερικάνικο κολέγιο και από το 2000 ως ψυχοθεραπεύτρια & life coach στην Θεσσαλονίκη στο γραφείο της. Ενημερώνεται και εκπαιδεύεται στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και του life coaching. Προσφέρει συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και life coaching στο γραφείο της αλλά και συνεδρίες διαδικτυακά μέσω skype, viber, messenger κ.α.

Δείτε περισσότερα άρθρα από την Ευγενία

Διαχείριση άγχους: Ελαχιστοποίηση του άγχους στην καθημερινή μας ζωή
Avg.:100% Max: 100%
259 votes, 100% avg. rating 100%


Αξιολόγηση :
(259 ψήφοι)
ΕΠΑΝΩ