ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ONLINE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Συνεδρίες μέσω Skype για κατάθλιψη, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά τεστ, life coaching, wellness και άλλα.

Δοκιμάστε την ΔΩΡΕΑΝ ψυχοθεραπεια online και life coaching και αποκτήστε ευεξία...

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δευ-Παρ: 9:00πμ - 9:00μμ
Σαβ:  9:00πμ-3:00μμ
Τις Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Ψυχοθεραπεία online σε νησιά όπως Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Χίο κ.α

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(230 ψήφοι)
Ψυχοθεραπεία online σε νησιά όπως Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Χίο κ.α

Ψυχοθεραπεία Online μέσω Skype σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Εύβοια, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και άλλα νησιά.

Σχεδόν το 45% των ψυχολόγων παγκοσμίως παρέχουν συνεδρίες online μέσω skype, e-mail, τηλεφώνου και άλλων τρόπων μέσω του διαδικτύου! Αν και η παροχή συμβουλών από ψυχολόγο με ραντεβού είναι σήμερα ένας πολύ δημοφιλής και συμβατικός τρόπος ψυχοθεραπείας, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων που μπορεί να κάνει τη λήψη συμβουλών μέσω νέων τρόπων επικοινωνίας μια πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς ιδίως αν βρίσκεστε σε κάποιο Ελληνικό νησί ή απομακρυσμένη περιοχή.

Συνεδρίες online, μέσω e-mail, skype, ακόμη και τηλεφωνική συμβουλευτική προσφέρεται από ψυχολόγους με υψηλό επίπεδο υποστήριξης και εμπιστευτικότητας, όπως ακριβώς η συνάντηση με ραντεβού στο γραφείο του ψυχολόγου.

Όσο αναφορά τα Ελληνικά νησιά βασικοί παράγοντες είναι η προσβασιμότητα και η ανωνυμία. Μια που τα περισσότερα είναι απομακρυσμένα από την ηπειρωτική χώρα και οι κοινωνίες εκεί είναι κλειστές η ψυχοθεραπεία online είναι πολύ δημοφιλής μια που τέτοιου είδους συνεδρίες online μπορούν να προσφέρουν κατάλληλες λύσεις σε κάποιες από τις δυσκολίες που συνδέονται με τη λήψη θεραπείας με τον παραδοσιακό τρόπο. Ας δούμε γενικά τις δυσκολίες του παραδοσιακού τρόπου ψυχοθεραπείας:

Προσβασιμότητα - Η απόσταση, η δυσκολία στην προσβασιμότητα στο γραφείο ενός ψυχολόγου αλλά και η μη ύπαρξη κενών ωρών για ραντεβού είναι κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες για συνεδρίες μέσω Skype και γενικά ψυχοθεραπεία online. Οι συνεδρίες online πραγματικά είναι σε θέση να προσφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο ευελιξίας - ως εκ τούτου, έχουμε μείωση του χρόνου αναμονής για ψυχοθεραπεία και σαφώς μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε αυτή. Στην περίπτωση των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου αλλά και άλλων απομακρυσμένων περιοχών η ψυχοθεραπεία online δίνει πραγματικά την ευκαιρία σε πολλούς που την χρειάζονται να έρθουν σε επαφή με τον κατάλληλο ψυχολόγο και να λάβουν βοήθεια.

Χαμηλό κόστος ψυχοθεραπείας - Λόγω κυρίως του κόστους των μετακινήσεων σε χρήμα αλλά και χρόνο η ψυχοθεραπεία online ο ψυχολόγος παρέχει τις υπηρεσίες του σε μειωμένες τιμές. Απ' την άλλη ο πελάτης γλιτώνει το κόστος μεταφοράς σε χρόνο και χρήμα. Φανταστείτε κάποιος από ένα νησί του Αιγαίου να χρειάζεται να επισκεφθεί κάποιον ψυχολόγο στην Αθήνα ή και τη Θεσσαλονίκη ίσως και δύο φορές την εβδομάδα.... Δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτε άλλο και τα έξοδα μεταφοράς θα ήταν πολύ μεγάλα.

Ανωνυμία - Η ψυχοθεραπεία online και οι online συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρουν στον πελάτη ένα υψηλότερο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής του ζωής, καθώς δίνει την επιλογή να διατηρήσει την ανωνυμία του. Δεν χρειάζεται να πάει στο γραφείο του ψυχολόγου όπου μπορεί κάποιος ίσως να τον δει. Από την άνεση του σπιτιού του κρατώντας ταυτόχρονα την ανωνυμία του μπορεί να λύσει πολλά από τα ψυχολογικά θέματα που τυχόν έχει. Οι κοινωνίες κυρίως στα νησιά μας αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές είναι ακόμη πολύ κλειστές και άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με ψυχολόγο πολλές φορές δυστυχώς στιγματίζονται. Με την ψυχοθεραπεία online δίνεται η ευκαιρία σε κατοίκους νησιών από την άνεση του σπιτιού τους και χωρίς να το γνωρίζει κανένας στην γειτονιά να λάβουν την ψυχολογική βοήθεια που χρειάζονται.

Ευκολία - Οι online ψυχολογικές υπηρεσίες είναι ιδανικές για να λάβετε ψυχολογική υποστήριξη από την άνεση του σπιτιού σας, ή οπουδήποτε έχετε διαδικτυακή ή τηλεφωνική σύνδεση. Είναι εξαιρετικά ευεργετικός τρόπος θεραπείας για τα ακόλουθα άτομα και ειδικότερα:

Άτομα με ειδικές ανάγκες που είναι συνήθως κλεισμένα στο σπίτι. Όταν κάποιος με κινητικά προβλήματα βρίσκεται σε κάποιο νησί της Ελλάδος του είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να έχει πρόσβαση στην επιλογή ψυχολόγου. Έτσι αναγκάζεται να απευθυνθεί στον ψυχολόγο της κοντινότερης πόλης ακόμη και αν δεν είναι της αρεσκείας του.

Οι κηδεμόνες οι οποίοι δεν είναι σε θέση να κάνουν ένα διάλειμμα από τις ευθύνες τους, ακόμη και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς ή κηδεμόνες που βρίσκονται σε κάποιο νησί να μεταφέρουν το παιδί τους σε κάποιο ψυχολόγο ακόμη κι αν αυτός βρίσκεται στο ίδιο νησί.

Οι γονείς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη φροντίδα των παιδιών και αναγκαστικά εργάζονται πολλές ώρες. Το κόστος μεταφοράς σε χρόνο και χρήμα είναι πολύ περισσότερο για γονείς που κατοικούν σε νησί.

Εργαζόμενοι που ταξιδεύουν συχνά ή είναι πολύ απασχολημένοι για να δεσμευτούν για τακτικά ραντεβού στο γραφείο ψυχολόγου. Φανταστείτε το χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να ταξιδέψει για μια ή ακόμη και δύο συνεδρίες με ψυχολόγο από κάποιο νησί στην χερσαία χώρα.

Οι άνθρωποι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και που είναι μακριά από το γραφείο ενός ψυχοθεραπευτή. Ειδικά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές δυσπρόσιτες περιοχές και πολλά νησιά. Εκεί είτε δεν υπάρχει κοντά κάποιος ψυχοθεραπευτής ή δεν θα ήθελαν να ξεκινήσουν συνεδρίες με κάποιον ψυχολόγο που γνωρίζουν είτε αυτοί είτε οι συνδημότες τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας πως σε απομακρυσμένες περιοχές και κυρίως σε νησιά οι κοινωνίες είναι πολύ κλειστές όπου κάποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζουν οι γείτονες ότι βλέπει ψυχολόγο.

Άτομα με προβλήματα ακοής - Με την χρήση e-mail αλλά και chat ο ψυχοθεραπευτής θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμη και άτομα με προβλήματα ακοής. Αυτό γιατί αυτά τα άτομα μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν ακόμη κι αν κατοικούν σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδος.

Ενώ, μέχρι σχετικά πρόσφατα, τόσο το διαδίκτυο όσο και το τηλέφωνο είτε κινητό είτε σταθερό ήταν πολυτέλεια, είναι πλέον θεμελιώδη συστατικά της καθημερινής ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (ποσοστό 68,6%) και πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους (ποσοστό 68,1%), ενώ η πρόσβαση στο Internet χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο αυξήθηκε τουλάχιστον 80% την περίοδο 2009 - 2015!

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να μπορούν τώρα να βρίσκονται online σε καθημερινή βάση, είτε για αναψυχή είτε για εργασία η παροχή συμβουλών μέσω internet και τηλεφωνική παροχή συμβουλών είναι ιδανικές εναλλακτικές λύσεις σε πολλά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα, όταν προσπαθούν να αναζητήσουν συμβουλευτική.

Είναι η ψυχοθεραπεία online αποτελεσματική;

Αν και υπάρχουν μια σειρά από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ισχύς και η αποτελεσματικότητα των online συνεδριών δεν είναι η ενδεδειγμένη, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των μεθόδων είναι τουλάχιστον ίση με εκείνη της πρόσωπο με πρόσωπο συμβουλευτικής και μάλιστα έχει περισσότερα προτερήματα λόγω τεχνολογίας.

Υπάρχει επίσης ένας αυξανόμενος αριθμός ειδικών που πιστεύουν ότι τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι επιπτώσεις της Online συμβουλευτικής είναι ανάλογες με αυτές των συνεδριών στο γραφείο του ψυχολόγου. Μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Συμβουλευτικής και της Ψυχολογίας αποκάλυψε ότι η αξιολόγηση για την παροχή συμβουλών σε πελάτες από τους ίδιους τους πελάτες για την σχέση τους με τον θεραπευτή τους είναι πολύ παρόμοια είτε οι συνεδρίες γίνονται online είτε στο γραφείο με ραντεβού. Επιπλέον, η τηλεφωνική συμβουλευτική και η online ψυχοθεραπεία έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την κατάθλιψη.

Τρόποι παροχής ψυχοθεραπείας online

Ψυχοθεραπεία μέσω e-mail

Η παροχή συμβουλών με e-mail είναι μια μορφή online συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας που επιτρέπει σε έναν πελάτη να συνεργαστεί με κάποιο ψυχοθεραπευτή μέσω ανταλλαγής e-mail. Η διαδικασία είναι απλή: Ο πελάτης πληκτρολογεί τα προβλήματα και τις ανησυχίες του σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο ψυχολόγος αφού καταλάβει το πρόβλημα μπορεί να απαντήσει με λύσεις που θα πρέπει να δοκιμάσει ο πελάτης. Η διαδικασία περιλαμβάνει περισσότερα από ένα μηνύματα e-mail ώσπου ο πελάτης ακολουθώντας τις συμβουλές του ψυχολόγου βρει λύση στα προβλήματα που τον απασχολούν. Το προτέρημα αυτής της μεθόδου είναι το ότι γράφοντας κάτω ό,τι είναι αυτό που μπορεί να θολώνει το μυαλό μας μπορούμε ταυτόχρονα να επεξεργασθούμε τα αρνητικά μας συναισθήματα. Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο είναι ένας ιδανικός τρόπος για αυτούς που δεν αισθάνονται άνετα μιλώντας για τα προβλήματά τους, να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Επειδή τα μηνύματα e-mail μπορεί να γραφτούν σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης περιόδου ψυχοθεραπείας, ο πελάτης έχει τον έλεγχο του χρόνου από την πλευρά του, και έτσι έχει την ελευθερία να τεκμηριώσει τι είναι στο μυαλό του πράγμα που ίσως δεν λειτουργεί σωστά στον χρόνο μιας συνεδρίας.

Ψυχοθεραπεία μέσω Skype.

Μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή για εκείνους που δεν μπορούν να έχουν παραδοσιακές συνεδρίες συμβουλευτικής είναι η online ψυχοθεραπεία μέσω Skype. Το Skype είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που σας επιτρέπει να κάνετε video chat σε πραγματικό χρόνο με άλλους ανθρώπους μέσω του διαδικτύου. Το λογισμικό είναι δωρεάν και είναι εύκολο να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα www.skype.com. Η ομορφιά του Skype είναι ότι είστε σε θέση να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τον ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή σας. Η ψυχοθεραπεία μέσω Skype σας επιτρέπει να βρίσκεστε σε συνεδρία με τον ψυχολόγο σας από την άνεση του σπιτιού σας και μπορείτε να μιλήσετε με έναν σύμβουλο οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του blog μου Ψυχοθεραπεία online μέσω Skype όλα όσα χρειάζεστε. Φυσικά αν βρίσκεστε σε κάποιο νησί της Ελλάδος ή απομακρυσμένη περιοχή και χρειάζεστε να μιλήσετε σε κάποιο ειδικό ψυχοθεραπευτή μπορείτε να ξεκινήσετε με τη ΔΩΡΕΑΝ Ψυχοθεραπεία όπου αρχικά θα έρθετε σε μια πρώτη επαφή και θα μπορέσετε να δείτε αν μπορεί να λειτουργήσει για εσάς η Online ψυχοθεραπεία.

Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική μέσω τηλεφώνου.

Τηλεφωνική παροχή συμβουλών λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η παραδοσιακή συμβουλευτική αλλά διεξάγεται μέσω τηλεφώνου. Μερικοί σύμβουλοι μπορούν να προσφέρουν αυτό ως μια επιπλέον λεωφόρο στήριξης μεταξύ παραδοσιακών ή online συνεδριών συμβουλευτικής, και άλλοι μπορεί να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στη διεξαγωγή παροχής συμβουλών μέσω τηλεφώνου. Η τηλεφωνική παροχή συμβουλών έχει πολλά προτερήματα σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο συμβουλευτικής, κάνοντας την ψυχοθεραπεία πιο προσιτή σε όσους δεν είναι σε θέση να έχουν συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία στο γραφείο κάποιου ψυχολόγου. Κατά την αρχική τηλεφωνική συνεδρία, όπως και σε κάθε αρχική συνεδρία, ο ψυχολόγος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, να μάθει κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με τον πελάτη καθώς και να συστήσει τον αριθμό των συμβουλευτικών συνεδρίων που θα χρειαστούν.

Η λύση είναι εδώ: Ψυχοθεραπεία online για κατοίκους νησιών

Βρίσκεστε σε κάποιο Ελληνικό νησί είτε στο Ιόνιο είτε στο Αιγαίο και θέλετε να έρθετε σε επαφή με κάποιο ψυχολόγο αλλά δεν σας ικανοποιεί ο ψυχολόγος της πόλης σας; Έχετε κινητικά προβλήματα, προβλήματα ακοής; Δεν θέλετε να γνωρίζουν οι γνωστοί και γείτονές σας ότι βλέπετε ψυχολόγο; Δεν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου και χρημάτων για να μετακινηθείτε και δεν μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας την βοήθεια που χρειάζονται λόγω απόστασης; Τώρα μπορείτε να κάνετε online συνεδρίες σε όποιο νησί κι αν βρίσκεστε. Μπορείτε να έχετε τον ψυχολόγο σας είτε είστε στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Λέσβο, στην Σάμο, στη Χίο, στις Σποράδες, στη Θάσο, στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στα Επτάνησα, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα ή την Εύβοια. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια δοκιμαστική συνεδρία άμεσα επιλέγοντας την ΔΩΡΕΑΝ Ψυχοθεραπεία από την κεντρική σελίδα του site μου ή το Δωρεάν Θεραπεία από το μενού αυτής της ιστοσελίδας

 

Συγγραφέας Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής / Life Coaching  WellnessΣυγγραφέας: Ευγενία Κυρέζη - Κλινικός Ψυχολόγος & Life Coach

Η Ευγενία Κυρέζη είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής & προσωπικός σύμβουλος (Life Coach). To 1994 πήρε το Bachelor of Professional Studies in Human Services από το Audrey Cohen College του Metropolitan College of New York και το 1997 το Master of Arts in Clinical Psychology από το Long Island University. Παράλληλα με τις σπουδές της, δούλευε στον τομέα της ψυχικής υγείας σε κλινικές, κέντρα αποτοξίνωσης και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Εργάσθηκε ως διευθύντρια τμήματος ψυχολογίας σε Ελληνικό και Αμερικάνικο κολέγιο και από το 2000 ως ψυχοθεραπεύτρια & life coach στην Θεσσαλονίκη στο γραφείο της. Ενημερώνεται και εκπαιδεύεται στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και του life coaching. Προσφέρει συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και life coaching στο γραφείο της αλλά και συνεδρίες διαδικτυακά μέσω skype, viber, messenger κ.α.

Δείτε περισσότερα άρθρα από την Ευγενία

Ψυχοθεραπεία online σε νησιά όπως Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Χίο κ.α
Avg.:90% Max: 100%
230 votes, 90% avg. rating 100%


Αξιολόγηση :
(230 ψήφοι)
ΕΠΑΝΩ